Een hottub voor in de tuin

Complete luxe. Dat is het gevoel dat ik krijg bij een hottub die in de tuin staat. Het perfecte plaatje dat ik erbij heb, is een vakantiehuis met een royale tuin, een gezellige overkapping, een buitenkeuken, lekkere loungestoelen, een glas met een heerlijk drankje en tot slot een zonnetje dat schijnt. Dat klinkt toch fantastisch, nietwaar? Maar dat luxe gevoel hoef je dus helemaal niet alleen maar te hebben als je op vakantie bent. Met je eigen hottub is het binnen handbereik.

Hottub kiezen

Een hottub kopen is de droom van veel mensen. En ik snap het wel. Comfortabel in een hottub zitten, is altijd ontspannen. Bovendien maakt het niet uit wat voor weer het is. In de winter stap je zo van de koude buitenlucht in de warme bubbels en in de zomer is het heerlijk om in af te koelen. Een aanwinst waar je dus het hele jaar gebruik van kunt maken.

Een hottub voor in de tuin

Een kleine hottub voor in de tuin

Er is behoorlijk wat keuze als het gaat om modellen en groottes. Het is dan ook zeker aan te raden om goed na te denken over de eisen die je aan een hottub stelt. Zo zijn er modellen waar je met z’n tweetjes in kunt, maar ook waar je met je hele gezin samen in kunt. Bij het uitzoeken van alle mogelijkheden en het naast elkaar leggen van de verschillende kenmerken heb je genoeg stof tot nadenken en alvast volop voorpret.

De softtub onder de loep genomen

Naast de traditionele zwaardere modellen die op een vaste plaats in de tuin staan, kun je ook kiezen voor een softtub. Deze variant is handzamer en is gemakkelijk te verplaatsen vanwege de compartimenten die gevuld zijn met lucht. Je kunt de hottub op zijn kant leggen en rollen naar de plaats van bestemming. De verdere functies zijn natuurlijk soortgelijk als die van de meer originele modellen. Het gaat per slot van rekening om de bubbels en de streams.

Let ook op deze tips

Een paar tips die we je niet willen onthouden, zijn:

 • Houtgestookte hottub of niet: van oudsher wordt de hottub met hout gestookt. Het grote voordeel is dat het water zeer snel wordt opgewarmd en er geen kosten voor elektriciteit worden gemaakt. Na enkele keren badderen weet je precies hoeveel hout je erop moet gooien en hoe lang het water dan warm blijft.
 • Diepte van de tub: Vooral bij de wat kleinere hottubs is het prettig om wat meer diepte te hebben. Zo blijf je tenminste volledig onder water. Wel zo fijn.
 • Onderhoud en accessoires: Zoals alles wat gebruikt wordt, vraagt ook de hottub enig onderhoud. Jezelf verdiepen in de accessoires om het te reinigen en de waterkwaliteit hoog te houden, is dan ook geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan filters en PH teststrips. Maar ook trappetje en een afdekzeil kunnen handig zijn.

Alvorens je overgaat tot het kopen van een hottub voor in de tuin, is er dus genoeg studiemateriaal om jezelf in te verdiepen. En daarna: lekker genieten!

Ook door Diane geschreven:

 • De laadpaal aan huis: welke is handig?
  Het is een belangrijke topic op de politieke agenda van Den Haag: de elektrische auto. Wereldwijd moet er worden voldaan aan allerlei regels en beperkingen met betrekking tot de energie uitstoot en het voorkomen van verdere schade aan het milieu. De elektrische auto kan hier een mooie bijdrage aan leveren. De verwachting is dan ook…
 • Duurzaam wonen in relatie tot een hoog energielabel
  Wat zegt nou eigenlijk een energielabel? Is dat niet een beetje een wassen neus? Het is duurder geworden om er eentje aan te vragen, maar wie wordt daar nou beter van? Niet ik als eigenaar. Je leest hier zomaar wat kreten die regelmatig geroepen worden als het gaat om het energielabel. Daarom is het tijd…
 • Aflossingsvrije hypotheek oversluiten of niet?
  Als blogschrijver word ik gevraagd voor het schrijven van blogs over uiteenlopende onderwerpen. De ene keer gaat het over het inrichten van een zolder, de andere keer over het plaatsen van garagedeuren. Soms over het nemen van energiezuinige maatregelen en zoals nu over een aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Omdat ik geen financieel adviseur ben, kan ik…
 • CV ketel vervangen: welke kies je?
  Een zonneboiler op het dak, een warmtepomp aan de gevel en een douche wtw (warmte terug win systeem) in de badkamer. We proberen met z’n allen de energiekosten laag te houden en de natuur te sparen door  op een duurzame manier energie op te wekken. Het ene jaar wordt gezegd dat de open haard milieuvervuilend…
 • Mooie werkschoenen kunnen ook goed zijn
  Kijk, het zal duidelijk zijn. Bij de naam ‘werkschoenen’ denk je niet meteen aan ultra hip schoeisel. Toch valt dat alleszins mee. Er zijn schoenen met een hak voor de dames en sportieve sneakers voor de heren. Stoere schoenen met een stalen neus en instappers met een vuilafstotende laag. Hippe werkschoenen bestaan dus gewoon. Bij…
 • Hypotheken in elke fase van het leven: deel 4
  Verhuizen als je ouder bent Met een grote bos bloemen kom ik aan bij Simone. Het is alweer de laatste keer dat ik met haar in gesprek ga. Ik heb genoten van het gesprek over haar kleinzoon Jochem die zijn eerste huis kocht. Over dochter Angelique die haar woning aan het verbouwen en verduurzamen is…
 • Goede stoelen kopen voor een mooi interieur
  “Nou, weet je wat het is”, zegt ze. Aan het woord is mijn beste vriendin. Ze is een interieur stylist in hart en nieren en een gesprek over woontrends gaat ze dan ook nooit uit de weg. “Trends zijn van alle tijden”,  zo vervolgt ze het gesprek. In haar haast om de trein te halen,…
 • Hoe kun je het beste je huis verduurzamen?
  Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Het hangt namelijk af van diverse factoren. Zo speelt het bouwjaar van je huis mee en wat je al gedaan hebt om je huis duurzamer te maken. In dit artikel gaan we ervan uit dat je al een flink eind op weg bent met de isolatie en nu…
 • Hypotheken in elke fase van het leven: deel 3
  Hypotheek oversluiten Oma Simone en dochter Angelique hadden gelijk. Boris is een man met een eigen mening. En die steekt hij niet onder stoelen of banken. Simone was met haar 84 jaar gestruikeld over een stoeptegel en moest een paar dagen rustig aandoen van de dokter. Ze had het afgedaan als onzin, maar Boris stond…
 • Hoe kun je je huis verduurzamen?
  Het is ongetwijfeld het meest besproken onderwerp van het afgelopen jaar. En nee, ik heb het niet over het weer. Ik heb het over het verduurzamen van je woning. De prijzen voor gas en elektra rijzen de pan uit en het is daarom hard nodig om goed voorbereid te zijn op de koudere periodes van…
Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 190