Een hottub voor in de tuin

Complete luxe. Dat is het gevoel dat ik krijg bij een hottub die in de tuin staat. Het perfecte plaatje dat ik erbij heb, is een vakantiehuis met een royale tuin, een gezellige overkapping, een buitenkeuken, lekkere loungestoelen, een glas met een heerlijk drankje en tot slot een zonnetje dat schijnt. Dat klinkt toch fantastisch, nietwaar? Maar dat luxe gevoel hoef je dus helemaal niet alleen maar te hebben als je op vakantie bent. Met je eigen hottub is het binnen handbereik.

Hottub kiezen

Een hottub kopen is de droom van veel mensen. En ik snap het wel. Comfortabel in een hottub zitten, is altijd ontspannen. Bovendien maakt het niet uit wat voor weer het is. In de winter stap je zo van de koude buitenlucht in de warme bubbels en in de zomer is het heerlijk om in af te koelen. Een aanwinst waar je dus het hele jaar gebruik van kunt maken.

Een hottub voor in de tuin

Een kleine hottub voor in de tuin

Er is behoorlijk wat keuze als het gaat om modellen en groottes. Het is dan ook zeker aan te raden om goed na te denken over de eisen die je aan een hottub stelt. Zo zijn er modellen waar je met z’n tweetjes in kunt, maar ook waar je met je hele gezin samen in kunt. Bij het uitzoeken van alle mogelijkheden en het naast elkaar leggen van de verschillende kenmerken heb je genoeg stof tot nadenken en alvast volop voorpret.

De softtub onder de loep genomen

Naast de traditionele zwaardere modellen die op een vaste plaats in de tuin staan, kun je ook kiezen voor een softtub. Deze variant is handzamer en is gemakkelijk te verplaatsen vanwege de compartimenten die gevuld zijn met lucht. Je kunt de hottub op zijn kant leggen en rollen naar de plaats van bestemming. De verdere functies zijn natuurlijk soortgelijk als die van de meer originele modellen. Het gaat per slot van rekening om de bubbels en de streams.

Let ook op deze tips

Een paar tips die we je niet willen onthouden, zijn:

  • Houtgestookte hottub of niet: van oudsher wordt de hottub met hout gestookt. Het grote voordeel is dat het water zeer snel wordt opgewarmd en er geen kosten voor elektriciteit worden gemaakt. Na enkele keren badderen weet je precies hoeveel hout je erop moet gooien en hoe lang het water dan warm blijft.
  • Diepte van de tub: Vooral bij de wat kleinere hottubs is het prettig om wat meer diepte te hebben. Zo blijf je tenminste volledig onder water. Wel zo fijn.
  • Onderhoud en accessoires: Zoals alles wat gebruikt wordt, vraagt ook de hottub enig onderhoud. Jezelf verdiepen in de accessoires om het te reinigen en de waterkwaliteit hoog te houden, is dan ook geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan filters en PH teststrips. Maar ook trappetje en een afdekzeil kunnen handig zijn.

Alvorens je overgaat tot het kopen van een hottub voor in de tuin, is er dus genoeg studiemateriaal om jezelf in te verdiepen. En daarna: lekker genieten!

Ook door Diane geschreven:

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207