Een hottub voor in de tuin

Complete luxe. Dat is het gevoel dat ik krijg bij een hottub die in de tuin staat. Het perfecte plaatje dat ik erbij heb, is een vakantiehuis met een royale tuin, een gezellige overkapping, een buitenkeuken, lekkere loungestoelen, een glas met een heerlijk drankje en tot slot een zonnetje dat schijnt. Dat klinkt toch fantastisch, nietwaar? Maar dat luxe gevoel hoef je dus helemaal niet alleen maar te hebben als je op vakantie bent. Met je eigen hottub is het binnen handbereik.

Hottub kiezen

Een hottub kopen is de droom van veel mensen. En ik snap het wel. Comfortabel in een hottub zitten, is altijd ontspannen. Bovendien maakt het niet uit wat voor weer het is. In de winter stap je zo van de koude buitenlucht in de warme bubbels en in de zomer is het heerlijk om in af te koelen. Een aanwinst waar je dus het hele jaar gebruik van kunt maken.

Een hottub voor in de tuin

Een kleine hottub voor in de tuin

Er is behoorlijk wat keuze als het gaat om modellen en groottes. Het is dan ook zeker aan te raden om goed na te denken over de eisen die je aan een hottub stelt. Zo zijn er modellen waar je met z’n tweetjes in kunt, maar ook waar je met je hele gezin samen in kunt. Bij het uitzoeken van alle mogelijkheden en het naast elkaar leggen van de verschillende kenmerken heb je genoeg stof tot nadenken en alvast volop voorpret.

De softtub onder de loep genomen

Naast de traditionele zwaardere modellen die op een vaste plaats in de tuin staan, kun je ook kiezen voor een softtub. Deze variant is handzamer en is gemakkelijk te verplaatsen vanwege de compartimenten die gevuld zijn met lucht. Je kunt de hottub op zijn kant leggen en rollen naar de plaats van bestemming. De verdere functies zijn natuurlijk soortgelijk als die van de meer originele modellen. Het gaat per slot van rekening om de bubbels en de streams.

Let ook op deze tips

Een paar tips die we je niet willen onthouden, zijn:

 • Houtgestookte hottub of niet: van oudsher wordt de hottub met hout gestookt. Het grote voordeel is dat het water zeer snel wordt opgewarmd en er geen kosten voor elektriciteit worden gemaakt. Na enkele keren badderen weet je precies hoeveel hout je erop moet gooien en hoe lang het water dan warm blijft.
 • Diepte van de tub: Vooral bij de wat kleinere hottubs is het prettig om wat meer diepte te hebben. Zo blijf je tenminste volledig onder water. Wel zo fijn.
 • Onderhoud en accessoires: Zoals alles wat gebruikt wordt, vraagt ook de hottub enig onderhoud. Jezelf verdiepen in de accessoires om het te reinigen en de waterkwaliteit hoog te houden, is dan ook geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan filters en PH teststrips. Maar ook trappetje en een afdekzeil kunnen handig zijn.

Alvorens je overgaat tot het kopen van een hottub voor in de tuin, is er dus genoeg studiemateriaal om jezelf in te verdiepen. En daarna: lekker genieten!

Ook door Diane geschreven:

 • Zelf je huis onderhouden met goed gereedschap
  Zeg je klussen, dan zeg ik joepie! Ik begrijp echter best dat niet iedereen er enthousiast van wordt en sommigen simpelweg twee linkerhanden hebben. Het hebben van goed gereedschap helpt je echter meestal prima door de klus heen en is al de helft van het werk. Verschil in onderhoud tussen een koopwoning en een huurwoning…
 • Hoe erg zijn scheuren en verzakkingen bij woningen
  Als taxateur van bestaande woningen kom ik ze dagelijks in de praktijk tegen: scheuren en verzakkingen. En dit geldt voor alle soorten huizen van elk bouwjaar. Tijd dus om daar een blog over te schrijven! Want hoe zit het nu eigenlijk als een huis verzakt is en hoe doe je een fundering check? In dit…
 • Zekerheid op de woningmarkt
  Een huis kopen om er zelf te gaan wonen of het kopen van een woning omdat je het wilt gaan verhuren. Beide situaties vragen om expertise. Er komt veel kijken bij de papieren rompslomp en je moet aan veel dingen denken. Gelukkig zijn er deskundigen die kunnen helpen als het nodig is, Debtt.com is zo’n…
 • Krediet nemen voor een woning, kan dat eigenlijk?
  Let op, geld lenen kost geld. Deze slogan kent iedereen. Maar ja, je hebt als mens ook een wensenlijstje. Bij de een is die wat langer dan bij de ander. Misschien wil je een motor kopen, heb je al jarenlang zin om een mooie reis te maken met een camper of heb je plannen om…
 • Lekker slapen: eerst een goed matras kopen.
  “Goedemorgen!”, zegt mijn collega. “Zeg, gaat het wel goed met je? Je ziet er niet zo uitgeslapen uit”. Ik kijk hem aan met een boze blik en loop naar het toilet. Een blik op de spiegel zegt me dat hij gelijk heeft. De koude plens met water die ik vanmorgen in mijn gezicht heb gegooid…
 • De autoverzekering afsluiten
  Kun jij het je nog herinneren? De eerste auto die je kocht? De euforie die je toen voelde en hoe trots je was. Het halen van je rijbewijs was een enorme overwinning. De enorme spanningen  van een instructeur naast je die het verlossende antwoord gaf. En daarna het kopen van de eerste auto;  echt een…
 • Een salontafel van mangohout is altijd mooi
  “Dat is zó 2022”, grap ik naar een vriendin, “een rechthoekige salontafel van mangohout”. We liggen dubbel van het lachen. Ze weet net zo goed als ik dat mangohout nooit verveeld en juist tijdloos is. Mijn vriendin en ik zijn echte interieur fashionista’s. Niet alleen op het werk, maar ook thuis kunnen we er wat…
 • De laadpaal aan huis: welke is handig?
  Het is een belangrijke topic op de politieke agenda van Den Haag: de elektrische auto. Wereldwijd moet er worden voldaan aan allerlei regels en beperkingen met betrekking tot de energie uitstoot en het voorkomen van verdere schade aan het milieu. De elektrische auto kan hier een mooie bijdrage aan leveren. De verwachting is dan ook…
 • Duurzaam wonen in relatie tot een hoog energielabel
  Wat zegt nou eigenlijk een energielabel? Is dat niet een beetje een wassen neus? Het is duurder geworden om er eentje aan te vragen, maar wie wordt daar nou beter van? Niet ik als eigenaar. Je leest hier zomaar wat kreten die regelmatig geroepen worden als het gaat om het energielabel. Daarom is het tijd…
 • Aflossingsvrije hypotheek oversluiten of niet?
  Als blogschrijver word ik gevraagd voor het schrijven van blogs over uiteenlopende onderwerpen. De ene keer gaat het over het inrichten van een zolder, de andere keer over het plaatsen van garagedeuren. Soms over het nemen van energiezuinige maatregelen en zoals nu over een aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Omdat ik geen financieel adviseur ben, kan ik…
Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 197