Slim shoppen: ontdek waar je de beste dagelijkse deals vindt!

Vind ik het leven duur? Ja, best wel. Met 2 opgroeiende kinderen vliegt het geld makkelijk de deur uit. Nu er geen luiers meer nodig zijn, wordt het inkomen uitgegeven aan contributie voor allerlei clubjes, het jaarlijkse schoolgeld en niet aan te slepen pakken maandverband. Ik klaag niet hoor, echt niet, maar een beetje opletten waar het geld heen gaat, is wel de moeite waard.

Slim in de supermarkt

Een van de meest makkelijke manieren om geld te besparen, vind ik het doen van boodschappen in een veelzijdige supermarkt. Als je goed oplet en de folders erop naslaat, kun je zo behoorlijk wat geld verdienen. Ik check ook altijd de onderste planken. Even bukken en je hebt weer een euro bespaart op een product. Bovendien is die neerwaartse beweging goed om je ledematen soepel te houden. Door de knieën gaan, bukken of juist rekken en strekken om iets van de bovenste plank te pakken, zijn bewegingen waar ze in de sportschool nog van kunnen leren.

Creatief met recepten

Creatief met recepten - verse groente

Een andere manier om wat zuiniger aan te doen, is het vinden van nieuwe recepten. Ik heb gemerkt dat ik snel in het normale patroon verval van aardappelen, groenten en vlees. Maar omdat de oogst is tegengevallen, worden deze ingrediënten steeds duurder. En dat terwijl er ook heel veel lekkers te maken is met pasta of wraps bijvoorbeeld. Op de site van de supermarkt zijn mooie recepten te vinden. Vaak is de bereiding ervan veel minder moeilijk dan je zou denken. Het is een kwestie van een uurtje rondsurfen op het net om ideetjes te verzamelen. Ik weet zeker dat je dan met nieuwe inspiratie weer iets lekkers en goedkoops op tafel kunt zetten.

Handig in huis

Wat mij opvalt is dat de supermarkten tegenwoordig allang niet meer bedoelt zijn om er alleen eten of drinken te kopen. Allerlei praktische koopjes zijn er te vinden, die het leven een stuk makkelijker maken. Waar ik voorheen dacht dat de kwaliteit minder zou zijn, weet ik nu wel beter. Of het nu gaat om plastic bakjes om de koelkast opgeruimd te houden, een deurmat voor bij de achterdeur of een tuinschaar om de tuin op orde te krijgen. Als ik een nieuw product nodig heb voor in huis, check ik eerst even bij de supermarkt. En dat scheelt me behoorlijk in de kosten.

Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder.
Lees het artikel van Diane van Beek

Besparen met goede deals

Besparen met goede deals

Je leest het al, door dit soort kleine aanpassingen geef ik minder geld uit dan nodig is. Ik ben benieuwd wat jij doet om te besparen op je boodschappen. Tips zijn zeker welkom, want binnenkort gaat de eerste op kamers en dat is ook nogal een dure aangelegenheid. Och, zaten we nu toch nog maar in de luiers! 

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207