De was doen net een beetje leuker en makkelijker maken

Ik ben niet vaak jaloers, maar als ik ergens jaloers op ben, dan is het wel op mensen die een fantastische wasombouw hebben voor hun wasmachine en droger. Ik weet het, misschien is het raar om daar jaloers op te zijn. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak zet jij de wasmachine aan?

Met twee opgroeiende kinderen in huis kom ik toch zeker aan een keer of 5 per week. Dat betekent 10 keer op mijn knieën voor de wasmachine. De was sorteren, per ongeluk op een natte washand gaan zitten waardoor ik de rest van de ochtend met een natte knie rondloop, alles in de machine laden en niet te vergeten alles na het wassen weer uitladen. En het vervolgens ofwel in de droger gooien ofwel ophangen aan de waslijn. Need I say more? Wassen is gewoon niet mijn favoriete onderdeel van het huishouden. Alles wat dat aangenamer kan maken, is mooi meegenomen. Vandaar dat ik hunkerend kijk naar kwalitatieve wasmachine kasten in de hoop dat deze ooit eens in mijn woning prijken.

Kiezen tussen de verschillende wasombouwen

de verschillende wasombouwen

Toen ik gevraagd werd om dit blog te schrijven, duurde het dan ook niet lang voordat ik me had ondergedompeld in de wereld van deze kasten. Overigens tot grote vreugde van mijn man, die blijkbaar juist had besloten om de wasmachine op een verhoging te plaatsen. Waar we echter nog geen rekening mee hadden gehouden, is dat het verhogen van de wasapparatuur het probleem nog niet helemaal verhelpen zou. De was belandde nog altijd op de grond om gesorteerd te worden.

Gelukkig bleek daar een prima oplossing voor te vinden: vooraf sorteren en de vuile was op kleur in een wasmand mikken. Een mand voor de donkere was en een mand voor de lichte was. Daarnaast leek ons een mand voor wasgoed die een speciale behandeling nodig heeft, ook een slim idee. Per slot van rekening zou het niet de eerste keer zijn dat de wollen trui een paar maatjes kleiner uit de trommel wordt gehaald.

Veelzijdige oplossing voor de wasmachine kast

de wasmachine kast

Nu is het zo dat ik maar beperkt de ruimte heb in mijn huis voor een kastensysteem. Datzelfde geldt voor het budget trouwens, dat is ook niet onbeperkt. Het is dus belangrijk om de ruimte effectief te benutten en om de tijd te nemen goed na te denken over wat in ons geval de meest praktische manier is met het grootst haalbare resultaat. Gelukkig blijken er online veel ideetjes te vinden en worden we deskundig geholpen. De vraag die ik van een kennis kreeg over of het vocht voldoende afgevoerd kon worden,  was eenvoudiger op te lossen dan ik van tevoren bedacht had. Eind goed al goed dus.

Leestip! Hoe verleng je levensduur van je wasmachine

Ook is het erg leerzaam gebleken voor de kinderen om na te denken over welke kleding in welke mand moet. We hebben namelijk de afspraak gemaakt dat ik alles in de wasmachine doe zoals het gesorteerd is. Ze zijn er al snel achter gekomen dat een donkerblauwe trui met een wit dekbed wassen niet de meest gunstige combinatie is. Een waardevolle les waar ze hun hele leven lang plezier van zullen hebben. En omdat ze alles nu in de goede mand stoppen, heb ik er ook plezier van. Wat mij betreft is het hebben van een wasombouw dan ook een echte in-win situatie!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207