Hoe kun je je huis snel verkopen?

Je huis snel verkopen is fijn. Zeker als er sprake is van bepaalde situaties waarin je vlot van je huis af wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een huis dat leeg staat na een overlijden.
  • Het emigreren naar het buitenland.
  • Financieel nijpende situaties zoals dubbele lasten of na een echtscheiding.

Er zijn diverse mogelijkheden om je huis snel te verkopen, verkoop aan Domicus is zo’n mogelijkheid. In dit blog gaan we er nader op in.

De voordelen van een snelle verkopen

Als je verkoopt aan een zakelijke partij, zoals in het geval van dit voorbeeld, zijn er een aantal belangrijke voordelen te noemen.

  1. Je hebt te maken met een bedrijf, waardoor er geen sprake is van een bedenktijd bij een koper. Je weet als verkoper dus meteen waar je aan toe bent als je afspraken hebt gemaakt en het contract hebt getekend; de koper kan er niet meer onderuit.
  2. Er is geen sprake van een voorbehoud van financiering vervalt. Dat betekent dat je niet wekenlang in onzekerheid hoeft te zitten met de vraag of de financiering van de koper wel geregeld kan worden. Je hebt direct zekerheid.
  3. Het scheelt een hoop tijd en energie die je anders kwijt zou zijn aan het hele traject dat je met een makelaar op moet starten. Denk hierbij aan het verkoopklaar maken van je huis, het maken van de foto’s, het invullen van de vragenlijsten en natuurlijk alle bezichtigingen die plaats moeten vinden. Kortom: het scheelt een hoop gedoe.
De voordelen van een snelle verkopen

Het nadeel van verkopen aan een investeerder

Er is eigenlijk maar 1 nadeel te noemen en dat is dat de prijs die je voor je huis krijgt over het algemeen wat lager is dan bij een normale verkoop. Dat komt omdat je huis bij verkoop aan een investeerder valt in de categorie beleggingspanden. Degene aan wie je je huis verkoopt, gaat niet zelf in het huis wonen maar zal deze willen doorverkopen. Er moet dus een stukje winst overblijven voor de belegger als vergoeding voor de inspanning en kosten die hij moet maken om het huis weer te verkopen.

Lees ook: Eerste huis kopen? Gebruik deze handige checklist!

Je huis snel verkopen iets voor jou? Een extra voordeel

Een voordeel dat we nog niet eerder genoemd hebben, is dat je met de koper specifieke afspraken kunt maken. Denk dan bijvoorbeeld aan het terughuren van je huis voor een bepaalde periode. Je bent er als verkoper zeker van dat de deal is gesloten en je huis is verkocht, maar je kunt er nog wel voor bijvoorbeeld een paar maanden blijven wonen. Het spreekt voor zich dat dit per situatie zal verschillen en je doet er dan ook goed aan om de wensen uitgebreid door te nemen.

Conclusie van snel je huis verkopen

We kunnen wel concluderen dat er behoorlijk wat voordelen zijn. Of het voor jou opweegt tegen het nadeel, mag je onderzoeken. Wij denken: met een flexibele, zakelijke partij, kom je er vast wel uit!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204