Smarthome-producten die je in huis moet halen in 2024

Wie het gemak in huis wil halen, moet eens kijken naar smarthome-producten. Dit zijn apparaten die het dagelijks leven net een stukje gemakkelijk maken en je zelfs een beetje het gevoel geven dat je in een scifi film zit. Lees verder voor de beste smarthome-apparaten van 2024.

Google Chromecast

De Google Chromecast is een apparaat dat niet mag missen in het huis van een medialiefhebber. Dit kleine apparaatje sluit je aan je tv aan via USB, waarna je gebruik kunt maken uit wel meer dan 10.000 apps. Met een Chromecast maak je dus van elke tv een smart-tv.

Zodra de Chromecast aangesloten is, zijn de extra functionaliteiten direct beschikbaar. Je hebt toegang tot de standaardapps zoals YouTube, Disney+, Netflix en Videoland, maar ook andere soorten apps. Je kunt zelfs spellen zoals Just Dance Now en Angry Birds spelen. Met de bijgeleverde afstandsbediening navigeer je gemakkelijk door het aanbod.

VPN voor routers heb je toegang tot content uit elk land

Wil je het meest uit je Chromecast halen? Met ExpressVPN voor routers heb je toegang tot content uit elk land. Zo ben je niet meer gelimiteerd tot de content die in Nederland beschikbaar is. Je hoeft simpelweg verbinding te maken met een server in een ander land en je Chromecast zal denken dat je in dat land bent.

Google Nest of Amazon Echo

Zowel Google als Amazon hebben een geweldige smart speaker gemaakt die in allerlei facetten van het huis gebruikt kunnen worden. Beide zijn met stem te besturen en gekoppeld aan een spraakassistent.

Een paar voorbeelden van dingen die je kunt doen met deze speakers, zijn:

  • Het licht aanzetten;
  • Het koffiezetapparaat aanzetten;
  • Film en series afspelen;
  • Podcasts luisteren;
  • Je dag plannen of een wekker zetten;
  • Vrienden en familie bellen;
  • Vragen hoe het weer ervoor staat;
  • Je smarthome-apparaten bedienen.

In feite zijn beide speakers dus apparaten die ervoor zorgen dat je vanuit je luie stoel alles kunt regelen. Voornamelijk het licht uit kunnen zetten met je stem als je al in bed ligt, is erg fijn. Ook de mogelijkheid om andere smarthome-apparaten ermee te koppelen maakt dit een handig apparaat naarmate je huis steeds slimmer wordt.

Welk van de twee je beter kunt gebruiken, is afhankelijk van welk ecosysteem je liever hebt. Een klein verschil tussen de twee is nog dat Amazon Echo een betere bas heeft en de spraakassistent van Google Nest natuurlijk taalgebruik beter herkent.

Ook de mogelijkheid om andere smarthome-apparaten ermee te koppelen maakt dit een handig apparaat naarmate je huis steeds slimmer wordt.

Bosch’s slimme radiatorknop II

Nu de energieprijzen zo hoog zijn, is de Bosch Slimme Radiatorknop II een echte aanrader. Je plaatst de knop op je radiatoren en kunt vervolgens de temperatuur per kamer aanpassen. Alle temperaturen zijn terug te vinden in de app, net als handige functies, zoals het aanmaken van tijdschema’s.

Handig aan de radiatorknop is dat je buitenshuis de temperatuur ook aan kunt passen via de app. Bovendien kun je de woonkamer alvast op laten warmen terwijl je nog lekker in bed ligt. Heb je een Google Nest of Amazon Echo? Dan kun je via spraakbesturing de temperatuur checken en veranderen.

Een nadeel aan de slimme radiatorknop is wel dat dit niet het enige is wat je aan moet schaffen. Het is namelijk alleen bruikbaar in combinatie met de Bosch Smart Home controller II, een centrale dat slimme apparaten met elkaar koppelt. 

LOQED Touch Smart Lock

Maak elk huis veiliger met de LOQED Touch Smart Lock. Dit is een deurklink met smart lock die je op je (voor)deur bevestigd. Vervolgens kun je met behulp van je vingerafdruk de deur openen. Ideaal als je niet steeds je sleutel bij de hand wilt hebben of gewoon geïnteresseerd bent in een innovatief stukje technologie.

met behulp van je vingerafdruk de deur openen

De vingerafdruksensor is erg handig als je met één aanraking binnen wilt komen, maar natuurlijk geen oplossing voor je gasten. Gelukkig kun je via de app een virtuele sleutel geven aan gasten. Deze maakt verbinding met het slot zodra ze binnen drie meter van de deur zijn. 

Daarnaast kun je een persoonlijke code instellen voor het geval je je mobiel niet bij je hebt. De deur gewoon openlaten, bijvoorbeeld als je veel gasten verwacht op een verjaardag, is ook mogelijk met de open huis-modus. Met de 256 bit encryptie hoef je niet bang te zijn dat er ongewenste mensen je huis in komen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 190