Leuke interieurtips voor je keuken

Een keuken wordt vaak onderschat wanneer het aankomt op de interieur en sfeer. Er wordt niet veel aandacht aan geschonken zoals dat bijvoorbeeld bij een woonkamer het geval is. Toch is de keuken wel de plek waar je veel tijd doorbrengt. Niet alleen tijdens het bereiden van een maaltijd, maar ook tijdens het nuttigen van deze maaltijd. De eettafel met eetkamerstoelen staat namelijk vaak dichtbij de keuken. Bovendien zorgt een mooie keuken er ook al snel voor dat het koken ook veel leuker wordt. Om ervoor te zorgen dat jij een mooie en sfeervolle keuken hebt, delen we enkele tips die hiervoor kunnen zorgen.

Accessoires toevoegen

Ook accessoires worden vaak onderschat bij het aanschaffen van een keuken. Een keukenaccessoire toevoegen kan al wonderen doen voor het interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi messenblok, vaste snijplank of opvallende pepermolen met verse kruiden. Deze investering in enkele euro’s kunnen ervoor zorgen dat jouw keuken al een heel andere look krijgt.

Spatwand

De spatwand, de wand achter het werkblad van de keuken, is een van de eerste dingen die in het oog springt. Door een mooie en opvallende design van deze wand zorg je al snel voor een heel andere look. Zo kun je gaan voor mooie tegels met een opvallende look of zelfs voor glas. Door net iets anders te doen dan al aanwezig is, straalt jouw keuken net wat meer uit.

Lees ook: De beste interieurtips uit 2022 op een rij

Restylen van je kastjes

We snappen dat een heel nieuwe keuken aanschaffen een behoorlijke investering is om voor een nieuwe look te zorgen. Gelukkig kan je dit ook al snel doen door een andere oplossing. Zo kun je de kastjes een andere kleur geven en de handvaten vervangen. Je zal versteld zijn door de andere look die je hiermee creëert.

moderne keuken

Opgeruimd staat netjes

In een keuken heb je veel nodig. Al die borden, glazen, kruiden, mokken en ingrediënten moeten ook worden opgeborgen. Toch kan het vaak ook al voor veel sfeer zorgen wanneer enkele van deze producten op een plank worden gelegd. Je moet namelijk wel kunnen zien dat het echt dient als keuken. Door het ophangen van mooie houten planken met mooie weckpotten, wijnglazen en andere leuke borden zorg je al voor veel meer sfeer en opvulling. Een veelgemaakte fout is namelijk dat een keuken ook vaak best kaal is.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121