De beste interieurtips uit 2022 op een rij

De trends op het gebied van interieur zijn altijd verrassend en divers. Voor elke opkomende trend zijn er wel elementen in te vinden die je kunt toevoegen in je eigen interieur. Zo is het bijvoorbeeld speels om twee stijlen voor in je interieur met elkaar te combineren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van retro en industrieel. Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar een aantal van de meest populaire trends op het gebied van interieurstyling. Zoek je meer inspiratie en trends? Bekijk dan https://www.glazz.nl/.

Trend 1: Gebruik van organische vormen

De inspiratiefoto’s die je terugvindt in woonbladen staan vol met organische vormen. Deze vaak asymmetrische en ronde vormen geven een speelse uitstraling in je interieur. Gebruik de organische vormen bijvoorbeeld in een schilderij, eettafel of kussen. Wanneer je deze trends wilt toevoegen in je eigen huis heb je dus geen grote renovatie nodig: met wat kleine accessoires kun je al een heel eind komen. Deze accessoires kun je in vele vormen en kleuren vinden. Kies bijvoorbeeld voor een felblauwe tafel en kussens in oranje en geel wanneer je houdt van een kleurrijk interieur. Ook zijn deze accessoires er in zachte en koele kleuren te vinden, voor wanneer je van een zachtere inrichting houdt.

Trend 2: Hoe duurzamer, hoe beter

duurzame inrichting

De trend van duurzaamheid zet zich voort in veel aspecten, zo ook in het interieur. Denk hierbij aan duurzame materialen, waarbij het product met oog voor het milieu en de natuur is samengesteld. Elk bedrijf draagt een beetje bij aan deze trend, er is hierover dan ook veel informatie te vinden. Consumenten worden zich bewuster van hun impact en kiezen steeds meer voor kwaliteit, duurzaamheid en recycling. Hiermee kun je tijdens het inrichten van je interieur ook aan bijdragen.

Trend 3: Slimme gadgets 

slimme woning

Technologie innoveert in sneltreinvaart. Waarbij deze wereld niet stil zit, worden deze technologieën ook toegevoegd in verschillende interieurs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slimme apparaat wat muziek voor je kan aanzetten door alleen jouw stem te gebruiken. Hiernaast kun je ook kiezen voor ‘smart furniture’, zoals deze trend ook wel genoemd wordt, in je meubels. Denk bijvoorbeeld aan een televisie met de nieuwste functies, een bank met een usb-oplader of een relaxte stoel met stoelverwarming. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255