Zo krijgt de keuken een moderne uitstraling

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is vaak het makkelijkste om eerst de stijl te bepalen. Kijk naar de interieurstijl van je eigen woonkamer of bezoek een showroom om inspiratie op te doen. Vandaag gaan we het specifiek hebben over de moderne keuken met een exclusieve uitstraling. Welke elementen mogen er niet ontbreken? En hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe keuken er meteen heel modern uitziet? Je leest het allemaal in dit artikel.

Veel strakke lijnen

Het belangrijkste kenmerk van een moderne keuken is de strakke vormgeving. Je ziet vooral duidelijke rechte lijnen en grote vlakken terugkomen. Bijvoorbeeld door middel van greeploze keukenkasten, moderne ingebouwde keukenapparatuur en een strak aanrechtblad.

Keuken met ruime opzet

Een moderne keuken heeft vaak een ruime opzet. Er is genoeg bewegingsruimte, opbergruimte en plek om uitgebreid te koken. De grote kasten mogen echt een statement zijn. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een kookeiland of een extra lang aanrecht. Deze zijn goed te gebruiken als ontbijtbar!

Neutraal kleurenpalet

De standaard moderne keuken is vaak zwart-wit. Niet zo spannend, maar wel altijd een goede keuze. Voor meer warmte zou je ook gebruik kunnen maken van bruintinten of een grijze kleur met een warme ondertoon. Probeer een duidelijke basiskleur aan te houden en mix niet te veel felle tinten met elkaar.

moderne keuken

Juiste materialen

Natuurlijke materialen doen het goed in bijna iedere keuken. Voor een moderne uitstraling is het alleen wel mooier om het te mixen andere elementen. Denk aan een aanrechtblad van natuursteen of hout gecombineerd met strakke witte keukenkasten. Voor een stoere look kies je juist voor een blad van beton.

Moderne verlichting

Daarnaast mag de verlichting in de keuken niet worden vergeten. Koop een moderne hanglamp voor boven het kookeiland of om midden in de ruimte te hangen. Voor functioneel licht boven het aanrecht zijn inbouwspots een hele slimme keuze. Ga bij voorkeur altijd voor LED spotjes in huis. LED verlichting is duurzaam, energiezuinig en milieuvriendelijk. Dit soort moderne inbouwspots zijn geschikt voor iedere ruimte. Zelfs voor de badkamer zijn er speciale spatwaterdichte spots verkrijgbaar. Zo kun je dus je hele woning een moderne update geven!

Minimalistische decoratie

Doe het rustig aan met de accessoires. Bij een moderne keuken is vaak de uitspraak ‘less is more’ van toepassing. Kies liever voor een paar grote en opvallende decoratie stukken dan voor allerlei kleine tierelantijntjes. Probeer ook de kleuren aan te passen op het neutrale kleurenpalet.

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16