Een nieuwe keuken? Met stijlvol wrappen is dit niet nodig!

Een keuken is een behoorlijke stijlbepaler voor je huis. Wanneer je een huis hebt gekocht en je vindt de keuken vreselijk, dan is het vaak de eerste reflex om deze compleet te vervangen. Toch kan dit een behoorlijke hap uit het budget zijn. Maar ook je eigen, zorgvuldig uitgezochte keuken kan op een gegeven moment voor verveling gaan zorgen. Ook hierbij is het tegenwoordig niet meer nodig om de hele keuken te vervangen om deze een flinke upgrade te geven. In de wereld van keukens vinden constant innovaties plaats, en keukens wrappen is daar een mooi voorbeeld van. Dit is in een handomdraai te regelen, uiteraard veel voordeliger dan een nieuwe keuken, en heeft geeft je keuken een ontzettende upgrade. Lees snel verder waarom ook jij een keukenmake-over door middel van wrappen moet gaan overwegen.  

luxe keuken met kleur

Wat is je keuken wrappen?

Het wrappen van je keuken is het aanbrengen van een hele dunne, decoratieve folie over bestaande keukenoppervlakken. Waaraan je dan moet denken? Bijvoorbeeld je kastdeuren of je lades. Dit kan worden gedaan om een verouderde keuken een nieuwe uitstraling te geven, zonder de kosten en de rommel -dat heb je toch altijd wel- van een volledige renovatie. Het wrappen van een keuken biedt veel mogelijkheden, met veel verschillende kleuren, patronen en zelfs texturen.

Lees ook dit artikel van Vincent Mossel:
Dit zijn ze; dé 13 keukentrends van 2024 

De kosten van een keuken wrappen

De grootste reden waarom mensen kiezen voor het wrappen van een keuken in plaats van een nieuwe keuken zijn de kosten. Een keukenmake-over met wrappen kost een fractie van een nieuwe keuken. Een keuken laten wrappen kost gemiddeld tussen de €450 en de € 1.500. Een nieuwe keuken daarentegen tikt al snel de €20.000,- aan. Een verschil wat niet te negeren is. De uiteindelijke kosten hangen nauw samen met de grootte van je keuken en of je keuken veel laden, kastjes en (dure) apparatuur heeft. Vaak kun je met het wrappen van een keuken al behoorlijk in de buurt komen bij de uiteindelijke wensen die jij stelt aan een keuken. Natuurlijk kun je de opstelling er niet mee veranderen, al is daar soms ook weer meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Een keukenupgrade is altijd mogelijk! 

Breaking News!
Ontdek de 5 duurste huizen van Rotterdam die momenteel te koop zijn
Wil je op de hoogte blijven van de vastgoedmarkt in Rotterdam? Wij hebben een exclusieve lijst samengesteld van de vijf duurste huizen die op dit moment beschikbaar zijn in de stad. Mis deze kans niet om een kijkje te nemen in het luxe leven en de adembenemende panden die Rotterdam te bieden heeft! Bekijk hier de lijst en krijg een exclusieve binnenkijker: De 5 duurste huizen van Rotterdam in juli 2024

Hoe verander je de look van je keuken met wrappen?

Een bestaande keuken renoveren

Met het wrappen van een keuken gaat het niet alleen om de keukenkastjes, en daar dan een ander uiterlijk aan geven. Je kan ook het keukenblad veranderen en soms is naast het keuken wrappen nog meer mogelijk, zoals het kiezen van een aanvullende opstelling. Wanneer je bijvoorbeeld een keuken hebt met alleen een recht aanrecht langs de wand, dan kun je met het wrappen van een keuken ook een losstaande kast erbij plaatsen. Hiermee kun je dan meer speelsheid in je keuken geven, en zo heb je dan echt een keukenupgrade gecreëerd. Ook kun je daarmee extra ruimte creëren. Wanneer je dit allemaal met elkaar combineert, zul je zien dat je in een handomdraai een geheel nieuwe keuken kunt samen stellen.  

Lees ook:
Opvallende trends op keukengebied

Dus wanneer je een nieuwe woning betrekt of je interieur een make-over geeft, kun je al snel behoorlijk op de kosten besparen wanneer je niet voor een compleet nieuwe keuken kiest maar gaat voor het wrappen van je keuken. Je kunt dan met wat simpele aanpassingen een hele nieuwe look samenstellen, en daarmee het gevoel creëren dat je echt een nieuwe luxere keuken hebt. Een gevoel van weelde voor een fractie van de prijs! 

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 40