Private lease erg populair

Steeds meer Nederlanders kiezen voor private lease. Het leasen van een auto is in Nederland niet langer weggelegd voor de zakelijke rijden en enorm populair onder autoconsumenten. In plaats van je spaargeld in te zetten voor een nieuwe auto, rijdt je nu voor een maandbedrag zorg vrij in een gloednieuwe private lease auto. De afgelopen jaren groeide het percentage private lease auto’s met dubbele cijfers. Reden er in 2013 nog zo’n 10.000 private lease auto’s in Nederland, eind 2019 is dit aantal gegroeid naar maar liefst 200.000 contracten.

Een flinke stijging, maar hoe zit het precies met de financiële aspecten? Private lease kost dan niet je spaargeld maar vaak zit er wel een BKR registratie aan vast. Naast de aanschaf van een auto is een huis vaak de belangrijkste aankoop van een consument. Wat is het effect van een private lease op de hoogte van je hypotheek? Je wilt je droomhuis wellicht niet laten staan voor je droomauto.

Hypotheek afsluiten met een private lease contract

Wanneer je een private lease contract aangaat kan dit impact hebben op je hypotheek bedrag. Ben je dus van plan om gedurende de looptijd van je private lease auto een nieuw of ander huis te kopen met een hypotheek? Dan is het verstandig om te kijken op wat voor manier een private lease contract invloed heeft op het maximaal te lenen hypotheek bedrag.

Bij Autonomer.nl is dit erg makkelijk te vinden en kun je de aanbieders van private lease mét en zonder BKR registratie vergelijken.

Wat kan je doen? Ga altijd goed na of het afsluiten van een nieuwe hypotheek van toepassing is tijdens de looptijd van je private lease contract. Mocht je dit weten of juist als je dit niet zeker weet, sluit dan altijd een private lease contract af bij een aanbieder die niet registreert bij het BKR. Er is een groot aantal private lease aanbieders die auto`s aanbieden zonder BKR registratie of met een gedeeltelijke registratie. Beide opties hebben een positief effect op het maximaal te lenen hypotheek bedrag. Het is wel belangrijk dat ook zonder BKR het leasecontract past bij je financiële situatie!

Lees ook: Vaatwasser en ander witgoed leasen: wat zijn de voordelen?

Private lease zonder BKR registratie

Een private lease aanbieder zonder BKR registratie zegt absoluut niks over de betrouwbaarheid of kwaliteit van de betreffende partij. Maar is meer tekenend voor het interne beleid van deze organisatie. Ben je van plan om op termijn een hypotheek of consumptief krediet af te sluiten, dan kan het erg handig zijn dat je private leasecontract nergens geregistreerd staat. Dit een vervelende situatie voorkomen waarbij een droomhuis aan je neus voorbij gaat. Een tip is altijd goed de voorwaarden van deze private lease bedrijven door te nemen om te kijken welke gedeelte BKR geregistreerd wordt of helemaal niet BKR geregistreerd. Op Autonomer.nl vind je een overzicht van alle aanbieders met veel uitleg over dingen waar je op moet letten. Dan kom je op dit vlak in ieder geval niet van een koude kermis thuis en weet je precies waar je aan toe bent.

Niek Dijkstra
Niek Dijkstra
Artikelen: 1