Geen onbetaalde facturen als zelfstandige? Minder financiële risico’s dankzij een kredietverzekering

Als zelfstandige ben je niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van je werkzaamheden, maar ook voor het beheren van je financiën. Dit betekent dat je facturen moet versturen, betalingen moet innen en ervoor moet zorgen dat je een gezonde cashflow hebt. Een van de grootste uitdagingen waar veel zzp’ers mee te maken krijgen, is het probleem van onbetaalde facturen. Dit kan een grote bedreiging vormen voor de continuïteit van je bedrijf.

Gelukkig is er een oplossing: een kredietverzekering (ook wel bekend als factoring). Dit is een financiële dienst waarbij je je openstaande facturen kunt verkopen aan een factoringmaatschappij. In ruil voor je facturen ontvang je direct een percentage van de factuurwaarde, minus de kosten van de kredietverzekering. Dit betekent dat je niet langer hoeft te wachten tot je klanten betalen om over geld te beschikken.

De voordelen van een kredietverzekering voor zzp’ers:

twee kleine jongens die blij zijn een geld tellen.
  • Minder financiële risico’s: een kredietverzekering elimineert het risico van onbetaalde facturen. Dit geeft je meer zekerheid over je cashflow en stelt je in staat om te investeren in de groei van je bedrijf.
  • Betere cashflow: Met een kredietverzekering ontvang je direct een groot deel van de factuurwaarde, waardoor je je bedrijfskosten kunt betalen en je werkkapitaal kunt verhogen.
  • Tijdsbesparing: Je hoeft geen tijd meer te besteden aan het innen van je facturen. Dit kan je veel tijd besparen, die je beter kunt besteden aan je core business.
  • Groeimogelijkheden: Een kredietverzekering kan je helpen om je bedrijf te laten groeien. Door je cashflow te verbeteren, kun je nieuwe investeringen doen en nieuwe klanten werven.

Is een kredietverzekering geschikt voor jouw bedrijf?

kantoorruimte met felle kleuren en een tafeltennistafel

Een kredietverzekering is niet voor elke zzp’er geschikt. Of een kredietverzekering een goede optie is voor jouw bedrijf, hangt af van een aantal factoren, zoals de omvang van je bedrijf, je debiteurenrisico en je financiële doelstellingen.

Ben je benieuwd of een kredietverzekering iets voor jou is? Neem dan contact op met een factoringmaatschappij voor meer informatie. Zij kunnen je adviseren over de verschillende factoringopties die er zijn en beoordelen of een kredietverzekering past bij jouw bedrijf.

Naast de voordelen die hierboven genoemd zijn, zijn er nog enkele andere dingen om te weten te komen over een kredietverzekering:

  • De kosten van factoring variëren van 1% tot 5% van de factuurwaarde.
  • De meeste factoringmaatschappijen werken alleen met bedrijven die een minimale omzet hebben.
  • Je moet een goed kredietprofiel hebben om in aanmerking te komen voor een kredietverzekering. Hiervoor moet je daarom ook een kredietwaardigheidscheck doen..

Een kredietverzekering kan een waardevolle oplossing zijn voor zzp’ers die het risico van onbetaalde facturen willen verminderen en hun cashflow willen verbeteren. Of een kredietverzekering geschikt is voor jouw bedrijf, hangt af van een aantal factoren. Neem contact op met een factoringmaatschappij voor meer informatie.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 227