Vaatwasser en ander witgoed leasen: wat zijn de voordelen?

In de huidige deelsamenleving wordt alles alsmaar eenvoudiger gemaakt. Tegenwoordig is het niet meer de standaard om alles altijd maar te kopen wanneer je iets nodig hebt, maar om óók eens te kiezen voor lenen, huren en leasen. 

In het kader van sharing is caring huur je bijvoorbeeld eenvoudig online een huis van een particulier voor een week of langer. Of leen je met gemak een deelscooter op straat. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor witgoed leasen, zoals een koelkast of vaatwasser leasen? In dit artikel vertellen we je er meer over én lees je meer over de voordelen ervan.

Witgoed leasen: hoe werkt dat precies?

Vandaag de dag zijn er verschillende aanbieders waar je terecht kunt voor witgoed leasen. Je kiest een product naar keuze uit, zoals een vaatwasser leasen of een wasmachine leasen. Vervolgens wordt product bij je thuis bezorgd. In veel gevallen kun je er zelfs voor kiezen dat het apparaat direct geïnstalleerd wordt, zonder daarvoor extra kosten te hoeven betalen. Vervolgens betaal je een vast afgesproken bedrag per maand; meestal is dit een bedrag van een paar tientjes.  

wasmachine leasen

Vooraf spreek je ook af voor welke periode je de vaatwasser of de wasmachine huurt. Meestal is hier een minimum van drie of vijf jaar voor vastgesteld. In die periode kun je gebruik maken van de service van het bedrijf waar je de machine huurt. Werkt het apparaat bijvoorbeeld niet naar behoren? Dan komt er kostenloos een specialist langs om de boel te controleren en waar nodig te repareren. Dat is allemaal inbegrepen bij je abonnement; wel zo handig.

Voordelen van wasmachine of vaatwasser leasen

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom een vaatwasser leasen (of een ander apparaat leasen) voor jou voordelig zou kunnen zijn. Het grootste voordeel is dat je op deze manier in termijnen kunt betalen. En dus niet in één keer een hoog bedrag hoeft af te tikken voor een vaatwasser. Voor veel mensen is dat een prettig idee, want zo kun je de kosten spreiden. Daarbij profiteer je altijd van een gloednieuw apparaat zonder daarvoor in één keer het bedrag te betalen. Op die manier ben je ook weer minder geld aan je energierekening kwijt, omdat nieuwe apparaten over het algemeen energiezuiniger zijn.

Lees ook: de visie van Wooninfluencer Fleur op wonen.
Zij wordt geïnspireerd door de natuur en Feng Shui

Wat we ook zien, is dat mensen die hun woning delen met huisgenoten zoals studenten en werkende twintigers, kiezen voor een vaatwasser leasen. Daarmee is het doen van de afwas verleden tijd. Terwijl je samen de kosten deelt voor het leasen van zo’n apparaat. Met z’n tweetjes of drieën heb je het maandelijkse bedrag al gauw terug verdiend als je kijkt hoeveel tijd je met een vaatwasser bespaart. Daarmee heb je geen gedoe van wie het apparaat uiteindelijk is omdat het een gehuurd product blijft dat uiteindelijk weer terug naar het bedrijf gaat. Tot slot is het fijn dat je altijd kunt rekenen op goede service wanneer er iets mis is met het apparaat. Dit soort hulp hoort namelijk bij een vaatwasser leasen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255