De lente bijna in zicht! Onze tuin wordt nog gezelliger dankzij de buitenverlichting.

Nog enkele maandjes en we kunnen weer meer naar buiten. Mooie, goed geurende planten, toffe tuinmeubelen en leuke sfeerverlichting maken van de tuin een waardige buitenruimte. Dankzij buitenverlichting kan je tot in de late uren genieten van je tuin en van het buitenleven. In dit artikel op Huislijn.nl wil ik het graag hebben over led buitenverlichting.

Het aanbod van led buitverlichting

De led buitenverlichting kan je vinden in staande buitenlampen, spots, wandlampen (ook met bewegingssenor), tafellampen, priklampen, tuinpalen, grondspots, tuinlantaarns, tuinsokkels, trapverlichting voor paden, lichtslangen -en slingers.

Je vindt de staande buitenlampen en andere lampen in tal van designs, kleuren en materialen zoals hout, zilver, zwart, …

Ook licht is er in allerlei soorten, kleuren en sterktes. Zo kan je het licht afstemmen op de sfeer die je wil creëren en dewelke past in jouw tuinontwerp. Ga je voor oranje of warmgeel licht of kies je strak en wit?

Door dit ruime assortiment kan solar nu ook als hoofdverlichting gebruikt worden. Zowel functioneel als voor extra sfeer dus een must-have.

Waarom kiezen voor led buitenverlichting?

Waarom kiezen voor led buitenverlichting

Deze led buitenverlichting is energiezuinig en levert een hoge lichtopbrengst wanneer ze in de zon geplaatst wordt. Hoe groter de lamp, hoe langer het opladen wel duurt. Maar zelfs op een bewolkte dag kan deze wat opladen.

Solar is ook weer- en regenbestendig en vraagt zo goed als geen onderhoud.

Door de hoge kwaliteitsbatterijen hebben ze een lange levensduur en ze zijn ook voordelig omdat je enkel de aankoopprijs betaalt.

Deze verlichting is veilig, milieuvriendelijk en duurzaam en erg makkelijk te plaatsen.

…daarom is het aan te raden al vroeg in het voorjaar te starten met het lenteklaar én zomerklaar maken van je tuin. Hoe je dit tuinonderhoud doet en waar je moet starten lees in het artikel van Vincent Mossel: Lenteklaar: tips voor een bloeiende tuin vol kleur!

Verduurzamen

Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, is duurzaam leven een slim plan. Verduurzamen kan door te besparen op vlak van energie en door minder spullen te kopen.  Investeren in degelijke solarverlichting heeft dus al meteen impact.

slimme buitenlampen op zonne-energie

Hoe pak je het aan?

Of je nu een tuin, een balkon of een dakterras hebt, sfeerverlichting is een must. Voor elke soort buitenruimte is er passende verlichting te vinden.  Van staande buitenlampen tot hangende lichtslingers, je  creëert er instant extra gezelligheid, licht en warmte mee.

Bij het kiezen van tuinverlichting is het handig om vooraf na te denken en te kijken waar je de verlichting wilt ophangen of neerzetten. Door het kiezen voor led buitenverlichting ben je niet afhankelijk van elektriciteit en kan je dus erg flexibel zijn. Veel tuinverlichting is ook nog eens geschikt om mee te nemen naar de camping dankzij de draagbare hendel en compacte manier van opbergen.

Lees ook: Tips om meer ruimte te creëren in de tuin

Met onderstaand stappenplan maak je beslist de juiste keuze:

Welke functie krijgt de lamp?

Bepaal vooraf de functie. Kies je voor praktische verlichting of voor een sfeerbrenger?

Praktisch: verlichting boven je tuintafel, veiligheid in de tuin brengen, het zichtbaar maken van een tuinpad, …

Sfeer: je tuin wat gezelliger maken, een boom of ander item in de spotlight zetten, extra verlichting aanbrengen naast de praktische, …

Wat ga je verlichten?

Na het bepalen van de functie kan je kiezen voor een bepaald item waarop het licht moet vallen.

Kies je voor de beplanting, het tuinpad, een trapje, licht boven de tuintafel, een kunstwerk, een boom, een vijver of fontein, een leesplekje, een kunstwerk, …

Kies het geschikte type van lamp

Zodra de functie is bepaald en je weet wat je wilt verlichten, kan je gaan uitzoeken welk type lamp hiervoor het meest geschikt is. Zoals eerder in dit artikel vermeld, heb je een ruime keuze tussen wandlampen, hanglampen, staande lampen en spots.

Ik vermoed dat na het lezen van al deze pluspunten jouw lichtje ook gaat branden dat led buitenverlichting de perfecte manier is om je buitenruimte mee tot leven te brengen.

Conny van Eylen
Conny van Eylen

Gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media, tracht ik mijn weg te vinden.

In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

Als interieurjunkie en alleenstaande mama is en blijft het een uitdaging deze te combineren door middel van designstuks & budgetkoopjes en interieurtrends & nostalgische erfstukken.

Op mijn instagrampagina schrijf ik vol liefde over mijn passies en droom ik van eventueel een bij job in de interieurwereld en als contentschrijver.

Artikelen: 9