Wat voor soort tuintafel past er in mijn tuin?

Het hebben van een tuintafel is geweldig voor elke tuinruimte! Het biedt een extra plek om uit te rusten en te ontspannen aan het eind van een lange dag, of tijd te delen met familie en vrienden. Geniet van een ochtendkoffie of geniet van de zonsondergang tijdens avondfeestjes – de mogelijkheden zijn eindeloos! Of je nu een tuin barbecue organiseert of gewoon wat quality-time hebt, het is zoveel leuker om dat rond een tafel te doen. Je tuin opknappen kan een leuke en lonende ervaring zijn, vooral als je de perfecte tafel vindt voor in je fijne tuin! Of je nu een plek zoekt om ’s ochtends koffie te drinken of een zomeravond buiten te genieten, de juiste tafel is belangrijk. Lees verder voor meer informatie over het kiezen van de beste tafel voor je buiten oase!

Grootte is belangrijk

De grootte van je buitenruimte bepaalt wat voor tuintafel het beste werkt. Je wilt geen enorme eettafel als je maar een klein balkon of terras hebt. Als je tuin daarentegen groot genoeg is voor 10 personen, waarom dan geen extra grote tuintafel? Zo kun je familie en vrienden ontvangen en samen prachtige herinneringen maken in je eigen achtertuin. Niets is fijner dan dat!

Lees ook:
Terrasoverkapping gezellig maken? Zó lukt het!

Soort materiaal 

tuinbank

Tuintafels zijn er in veel verschillende materialen, van hout en metaal tot kunststof en steen. Houten tafels zijn klassiek en elegant, maar vereisen regelmatig onderhoud zoals schuren en beitsen om de paar jaar. Metalen tafels zijn duurzaam, maar kunnen gemakkelijk roesten als ze niet goed behandeld worden. Plastic tafels zijn licht en toch stevig, maar hebben beperkte ontwerpmogelijkheden. Stenen tafels bieden tijdloze schoonheid die minimaal onderhoud vergt – waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een drukke levensstijl die geen tijd hebben voor regelmatig onderhoud. Ook bij tuinstoelen kopen mag je hier rekening mee houden!

Stijl en ontwerp  

houtsoort voor in de tuin

Als het op stijl aankomt, zijn er geen grenzen! Kies uit ronde of rechthoekige vormen; kies tussen moderne of rustieke ontwerpen; kies voor ingebouwde stoelen of zitbanken; kies uit verschillende kleuren zoals wit, zwart of bruin – de mogelijkheden zijn eindeloos! Als je bijvoorbeeld liever iets unieks en opvallends hebt, waarom ga je dan niet voor een tuintafel in mozaïek stijl? Wil je iets subtiels, maar toch stijlvol, dan is een uitschuifbare houten eettafel perfect om buiten te eten met familie en vrienden! Het kiezen van de juiste tafel is essentieel voor het creëren van een mooie buitenruimte die bij je levensstijl past. Met deze tips in gedachten zou het winkelen gemakkelijker moeten zijn, zodat je de perfecte tuintafel voor elke gelegenheid kunt vinden!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255