Zo richt je een grote woonkamer praktisch en gezellig in

Een grote woonkamer biedt veel mogelijkheden, maar kan ook een behoorlijke uitdaging zijn om in te richten. Hoe zorg je ervoor dat de woonkamer zowel praktisch als gezellig is? In het onderstaande artikel lees je handige tips om alles uit jouw ruime woonkamer te halen. Welke ideeën ga je zelf binnenkort toepassen in het interieur?

1. Gebruik een draaibare TV beugel

Een draaibare TV steun mag niet ontbreken in een grote woonkamer. Met zo’n TV beugel kun je de televisie (elektrisch of manueel) verschillende richtingen op draaien, waardoor je vanuit iedere hoek perfect zicht hebt op het scherm. Het maakt dus niet uit of je in het hoekje van de bank gaat zitten of in de loungestoel vlakbij de TV. Je past de positie van het scherm moeiteloos aan op de situatie.

2. Creëer verschillende zitjes

Geef de grote ruimte een knusse uitstraling door verschillende zitjes te creëren. Een kleine woonkamer wordt meestal alleen gebruikt als zithoek, maar bij zo’n grote ruimte kun je veel meer functies toevoegen. Wacht dacht je van een aparte leeshoek in de woonkamer? Of een speelhoek met zitjes voor de kinderen? Door de verschillende zones oogt het geheel veel huiselijker.

3. Pak uit met grote meubels

Wees niet bang om uit te pakken met extra grote meubelstukken. Het formaat van de meubels moet passen bij de schaal van de ruimte. Een grote hoekbank en relaxstoelen met hockers zijn erg comfortabel en vullen tegelijkertijd de ruimte. Hetzelfde geldt voor vloerkleden en accessoires in de woonkamer. Hoe groter, hoe beter.

jouw bank kiezen

4. Voeg een sfeerhaard toe

In een grote woonkamer is er ongetwijfeld ruimte over voor een mooie haard. Het maakt niet uit of je kiest voor een elektrische sfeerhaard of een authentieke houthaard. Het brengt hoe dan ook veel gezelligheid in de ruimte!

5. Gebruik warme sfeerverlichting

Maak slim gebruik van de verlichting in de zithoek. De lampen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de aangename sfeer. Probeer te variëren in het type lamp. Verwerk dus zowel plafondlampen als vloerlampen en tafellampen in je interieur. Dimbare verlichting is ook erg handig om de stemming aan te passen op de situatie.

Lees ook:
Van boho tot industrieel: ontdek de nieuwste tafelstijlen

6. Mix verschillende materialen met elkaar

Je creëert een knus geheel door te mixen met diverse materialen. Op een lederen bank leg je bijvoorbeeld zachte sierkussens neer en de houten vloer onderbreek je met een hoogpolig vloerkleed. Door de afwisseling in texturen oogt de ruimte interessant en een stuk huiselijker.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 94