Zo maak je je woonkamer (nóg) gezelliger!

De woonkamer. Het is hoogstwaarschijnlijk de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt als je thuis bent. En dus wil je natuurlijk dat het er fijn en gezellig voelt. Met onderstaande 5 tips maak je je woonkamer nog gezelliger dan hij nu al is, of richt je je woonkamer bewust in als je dat nog niet gedaan hebt.

Tip 1: Een warm kleurenpalet

Mocht je gaan verhuizen of net verhuisd zijn, en je hebt nog alle ruimte om te kiezen voor de kleur op de muur, dan raden we je aan om voor een warm kleurenpalet kiezen. Het is misschien verleidelijk om voor wit te gaan, maar een mix van bijvoorbeeld verschillende bruintinten kan een warme sfeer brengen. Zijn je muren al geschilderd? Dan kun je ervoor kiezen om één muur een andere, warmere kleur te geven.

Tip 2: Fijne raambekleding maakt de ruimte af

raamdecoratie trends

Raambekleding maakt je woonruimte af. Kies dus voor raambekleding waar jij blij van wordt en waardoor de sfeer in je huis gezelliger wordt. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën voor een natuurlijke en warme uitstraling, plissegordijnen als je van een iets modernere en tegelijkertijd gezellige look houdt of ga voor de speelsheid van gordijnen.

Tip 3: Speel met ronde vormen in huis

ronde meubels in je interieur

Ronde vormen maken een woonruimte zachter en zorg en voor balans. Overweeg dus een ronde eettafel, een rond bijzettafeltje of een rond kleed. Maar je kunt ook denken aan ronde, bolle of ovaalvormige accessoires als lampen, vazen en kussens.

Tip 4: Kies je verlichting bewust

Het type verlichting en de lamp die je kiest hebben veel invloed op de sfeer in je woonkamer. Kies je voor een sfeervolle hanglamp van bijvoorbeeld bamboe of ander natuurlijk materiaal, of plaats je zoutsteen lampjes voor een gezellige sfeer in huis? Het kan ook fijn zijn om een dimmer te hebben, zodat je het licht kunt dimmen voor een zachtere uitstraling. Kies voor lichtbronnen die warm licht geven in plaats van fel en koud licht. 

Tip 5: Accessoires voor de finishing touch

Accessoires

Accessoires zijn allesbepalend voor de sfeer in je woonkamer. Denk aan kussens, plaids, vloerkleden, planten, kaarsen, bloemen en andere decoratieve objecten. Met dit soort accessoires kleed je je woonkamer pas echt aan en creëer je die gezellige sfeer.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252