Van boho tot industrieel: ontdek de nieuwste tafelstijlen

Is het de hoogste tijd om het eetgedeelte bij jou in huis een keer goed onder handen te nemen en te kiezen voor een eettafel kopen? Dan is het uitzoeken van een nieuwe tafel ook een van de eerste dingen die je waarschijnlijk doet. De tafel bepaalt namelijk voor een groot deel de nieuwe sfeer in huis. En van boho tot industrieel, vandaag de dag zijn enorm veel tafelstijlen waar je uit kunt kiezen. Het is dus erg slim om verschillende tafelstijlen een keer goed onder de loep te nemen. Waar gaat je voorkeur op dit moment het meeste naar uit? 

Tafels in luxe materialen zijn dit jaar gewilder dan ooit 

De stijl van de tafel wordt voor een erg groot deel bepaald door het type materiaal waar het in uit is gevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld erg makkelijk voor een boho stijl gaan door een eikenhouten tafel in een visgraatpatroon in huis te halen. En een industriële stijl? Die haal je erg makkelijk in huis door een tafel met stoere en stalen accenten uit te zoeken. Opvallend is dat luxe materialen dit jaar gewilder dan ooit zijn. Je kunt naast eikenhout en staal ook denken aan materialen als beton en marmer. Dit luxe vleugje aan de tafel tilt de sfeer van de kamer meteen naar een hoger niveau. 

Verdiep je een keer goed in alle beschikbare vormen 

Verdiep je een keer goed in alle beschikbare vormen van de eettafel

Maar het is ook een goed idee om je eens een keer wat verder te verdiepen in alle beschikbare vormen. Een eetkamertafel is bijvoorbeeld te verkrijgen in een rechthoekige, vierkante, ronde, ovale en een kiezelvorm. Maar je kunt ook meteen kiezen voor een bijpassende ronde salontafel. Wat de beste vorm is, hangt voor een groot deel af van de grootte van de ruimte en natuurlijk ook de woonstijl die je wenst te bereiken. Tip! Door de ruimte bij jou in huis alvast op te meten, kun je veel gerichter op zoek gaan naar de juiste vorm en afmeting. 

Lees ook: Nieuwe woning? Dit wil je snel regelen qua inrichting

Vergelijk meerdere tafels met elkaar in een woonwinkel 

Door een keer een bezoek te brengen aan een woonwinkel, kun je in één oogopslag meteen meerdere tafels met elkaar vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende materialen en vormen met elkaar en ontdek wat voor soort tafelstijl je aandacht het meeste trekt. Een set nieuwe eetkamerstoelen erbij maakt het totaalplaatje helemaal compleet. Kies je binnenkort ook voor deze fijne investering voor je eigen interieur? 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 115