Wat is een fijne bank?

De hoekbank is in ons huis de plek waar we het vaakst zitten. Niet alleen ik en de hond, maar ook de kinderen. Graag vertel ik je waarom.

De beste plek in huis

Als je mensen vraagt naar hun favoriete plek in huis, dan hoor je vaak dat het de woonkeuken is. Daar wordt gegeten, de krant gelezen, geknutseld en daar vinden de gezellige avondjes met vrienden plaats. Wij hebben geen woonkeuken, dus ik kan daar niet over meepraten. Wat wij wel hebben, is een fijne hoekbank. En laat de bank nou net op een goede tweede plek staan als het gaat om de ranglijst van de fijnste plekjes in huis. 

Kiezen voor een hoekbank of voor een gewone bank

Bij ons in het gezin wil iedereen altijd in het hoekje zitten. Misschien komt dat omdat het de beste plek is voor de oplader van de telefoon. Of misschien komt het vanwege de steun van beide leuningen in de rug of het beste zicht op de televisie. Wat de reden ook is, wij zitten er graag. Een hoekbank heeft zeker z’n voordelen, maar ruzie om wie er in de hoek mag, is zeker als nadeel te noemen. Een volgende keer als ik een bank aan ga schaffen, zal ik dan ook zeker kijken naar een bank met twee hoeken. Dat scheelt ongetwijfeld een hoop gekissebis!

Huis kopen met modern klassiek interieur

Tip voor het kopen van een fijne bank

Waar ik bij het kopen van een nieuwe bank ook beter naar zal kijken, is het type stof. Achteraf gezien was de keuze voor een zandkleurige stoffen bank niet zo praktisch. Het staat prachtig bij de inrichting van de woonkamer, maar sinds we een hond hebben, is de bank met regelmaat vies. De behandeling met vuil werend materiaal was een goede keuze, maar tegen de zwarte poten van een flinke wandeling in het bos is de bank toch niet helemaal opgewassen. De belangrijkste tip voor het kopen van een bank, is dan ook:

Let op het type stof: het gebruik van leer of van nepleer is helemaal zo gek nog niet. De levensduur is lang en het onderhoud eenvoudig. Bovendien ‘leeft’ een leren bank; door het gebruik wordt het alleen maar mooier. Dat wil overigens niet zeggen dat een stoffen bank uit den boze is. Stof geeft instant warmte en sfeer en gaat met een goede beschermlaag ook super lang mee. Er is bovendien zo ontzettend veel te kiezen, dat ik me niet kan voorstellen dat er geen bij zit die precies past bij jouw smaak en stijl. En als je toch kiest voor een leren bank, kun je daar altijd stoffen kussentje op leggen, nietwaar?  In de hoek natuurlijk, dat spreekt voor zich 😉

Meer woontips? Lees dan ook:
4 manieren om je meubels op te stellen in je woonkamer

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207