Lekker slapen: eerst een goed matras kopen.

“Goedemorgen!”, zegt mijn collega. “Zeg, gaat het wel goed met je? Je ziet er niet zo uitgeslapen uit”. Ik kijk hem aan met een boze blik en loop naar het toilet. Een blik op de spiegel zegt me dat hij gelijk heeft. De koude plens met water die ik vanmorgen in mijn gezicht heb gegooid en de dagcrème die ik elke dag trouw op mijn gelaat smeer hebben me niet veel geholpen vandaag. De vouwen die ik vanmorgen na het opstaan in mijn gezicht aantrof, zitten er nog steeds.

Lekker slapen op een matras die bij je past

Ik loop terug naar mijn bureau en stop halverwege om een praatje te maken met een andere collega. “Hoe doe jij dat nou?”, vraag ik aan haar. “We zijn ongeveer even oud en bij jou zie ik nooit of jij goed geslapen hebt of niet”.  In de verte hoor ik dat er een lachje onderdrukt wordt van de collega die me op mijn slaperige gezicht wees. Ik besluit het te negeren en wacht rustig het antwoord af op de vraag die ik gesteld heb.  “Mijn matras is gewoon fantastisch”, zo zegt ze. “Ik slaap op Auping, je kent het merk vast wel”.

Een goed matras kopen begint met kiezen

In gedachten verzonken denk ik aan alle merken die ik al eens heb uitgeprobeerd. Auping zit daar nog niet bij. Ik realiseer me dat ik het misschien gewoon eens moet uitproberen. Mijn interesse is gewekt en na een half uurtje kletsen besef ik mezelf dat mijn baas het waarschijnlijk niet leuk zal vinden dat ik nog niet aan de verslagen ben begonnen waar hij om gevraagd heeft. “Ach”, zeg ik hardop, “een goede nachtrust zal vast ook mijn werk verbeteren. Zo heeft de baas er ook nog wat aan”. 

Een goed matras kopen

Tips voor het kopen van een matras

Ik overdenk alles wat mijn collega mij gezegd heeft. Zij en haar man slapen al jaren op een 180×200 matras, want “je moet wel voldoende plaats hebben in bed”.  Dat is echt voorwaarde nummer 1 volgens haar. Verder is het belangrijk om te weten of je fijn slaapt op een hard matras of toch de voorkeur geeft aan een zacht matras. “Het hangt samen met je gewicht”,  zo had ze gezegd. Ook maakt het uit of je liever op je zijkant slaapt of een echte rug- of buikslaper bent. Zelf heeft ze ervoor gekozen om 2 aparte matrassen te kopen; eentje voor haar man en eentje voor haarzelf. Het wil niet zeggen dat als je samen slaapt, je allebei op hetzelfde matras moet liggen. “Het is wel handig als de matrassen even dik zijn”,  had ze er al grappend aan toegevoegd.

Veel gelezen artikelen:
Waarom infraroodsauna’s de hype absoluut waard zijn
Heeft het zin om zonnepanelen te plaatsen?

Hoe weet je of je het juiste matras hebt gekocht

Een goed matras kopen gaat niet zonder goede hulp. Bij Auping hebben ze meer dan genoeg kennis in huis om te helpen met het maken van een goede keuze. Want je zult vanzelf merken: een goede nachtrust draagt bij aan minder vouwen in je gezicht en, nog veel belangrijker, genoeg energie om er weer een leuke dag van te maken!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 202