Waarom infraroodsauna’s de hype absoluut waard zijn

Er zijn weinig dingen zo geweldig als na een lange werkweek (of dag!) je spieren lekker te laten ontspannen, je hoofd leeg te maken en alle vervelende aangelegenheden van de dag uit je poriën te laten stromen. Dat kan natuurlijk bij de sauna in je sportschool of je kunt een middagje Spa pakken. Nog beter is natuurlijk wanneer je gewoon in in je eigen badkamer kunt terugtrekken voor al deze relaxation. Dat kan bijvoorbeeld door een infrarood sauna in te laten bouwen.

Redenen voor een infrarood sauna

Waarschijnlijk is bovenstaande al de reden dat je op dit artikel hebt geklikt: je zou graag ontspanning in eigen huis willen. We zetten nog even wat fijne voordelen voor je onder elkaar, zodat je ook je partner kunt overtuigen van de noodzaak dat er een infrarood sauna in jullie badkamer komt 😉

  1. Wellness gevoel: Infrarood C-straling verwarmt objecten en lichamen in een ruimte direct zonder de lucht op te warmen en uit te drogen. Het absorberen van de warmte in de huid, die aanvoelt als warme zonnestralen op een lentedag, is bijzonder ontspannend en ongelooflijk geruststellend.
  2. Eenvoudige installatie: Infraroodcabines zijn zeer eenvoudig te installeren en je zou ze ook weer kunnen inpakken en meenemen om te verhuizen. 
  3. Energiebesparend: Infraroodcabines verbruiken weinig stroom in vergelijking met andere elektrische kachels en kunnen door de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeurig te regelen met geavanceerde thermostaten zelfs minder energie verbruiken dan veel andere verwarmingssystemen.
  4. Last but nog least: Geen onderhoud. Een infrarood sauna heeft geen speciaal onderhoud nodig en dus geen extra jaarlijkse kosten voor een verwarming loodgieter.
sauna

Wat te verwachten bij een infrarood sauna

Of je nu voor het eerst een infrarood gebruiker bent of een doorgewinterde veteraan, verwacht als een gek te zweten en je daarna geweldig te voelen. Hoewel het een van de meest ontspannende manieren is om te zweten en calorieën te verbranden, kan de hitte bijzonder intens zijn voor nieuwelingen. Houd er ook rekening mee dat het doel van deze service is om gifstoffen uit te zweten, en het is niet ongebruikelijk om tot 30 minuten na je sessie nog steeds te zweten.

Het is dan ook belangrijk om te weten dat het even wennen is om je helemaal op je gemak te voelen in een infrarood sauna. Tijdens een allereerste infraroodsessie, hoewel niet ondraaglijk heet, moeten de meesten de deur een paar keer openen om een koel briesje binnen te laten. Je kunt ervoor kiezen om een ijskoude geïsoleerde waterfles mee te nemen om koel te blijven zonder het afkoelen van de verwarmde ruimte.  Na je sessie is het belangrijk om de hele dag door te blijven hydrateren, aangezien je daarna waarschijnlijk nog uren zult blijven transpireren. 

Het komt er op neer dat een infrarood sauna in je badkamer een heerlijke verrijking is die je lichaam en geest goed zullen doen.

Best gelezen artikel over de badkamer:
Is een royale en luxe badkamer waardevermeerderend voor je huis?

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14