Beter slapen met het juiste slaapkamer behang!        

Wanneer je de statistieken erop naslaat van hoeveel mensen last hebben van slaapproblemen, dan zul je wellicht versteld staan. Dit is aantal zeer hoog en lijkt het alleen maar toe te nemen. Dat hier veel oorzaken voor zijn is ongetwijfeld bekend. Van te veel beeldschermen in de avond tot te veel prikkels gedurende de dag. Maar ook serieuze gezondheidsproblemen worden vaak als eerste gesignaleerd door een slechte en onrustige nachtrust. Niet alleen voor jezelf ontzettend vervelend, ook voor je bedgenoot. Mensen doen er alles aan om tot een betere nachtrust te komen, van het kopen van een nieuw bed tot het nemen van medicatie. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander weer niet. Nu is het kiezen van de juiste kleuren in de slaapkamer misschien niet hét medicijn voor jouw slaapprobleem, maar het kan er wel aan bijdragen. Dus daarom hier een kleine uiteenzetting van aandachtspunten waarop jij kunt letten om de juiste kleuren rustgevend behang in je slaapkamer te kiezen.

Beter slapen met het juiste slaapkamer behang!

De kleur 

Om te beginnen qua goede keuze voor rustgevend behang in de slaapkamer, zoomen we in op de kleur. Kleuren hebben namelijk een ontzettend grote invloed op mensen en stemmingen. Waar rood voor agressie maar ook voor actie zorgt, geeft geel juist een optimistisch maar ook rustgevend gevoel. Ook oranje zorgt voor de zogenaamde hogere emoties zoals opwinding en passie. Kleuren die juist voor rust, kalmte maar ook voor droefheid staan zijn blauw, groen en paars. En dan hebben we het natuurlijk nog geen eens over zwart en grijs gehad. Goed om hierbij te vermelden is wel dat het natuurlijk ook valt of staat met welke tint kleur je kiest. Fluorgroen heeft een hele andere invloed dan mosgroen. Evenals fuchsia roze of pastelroze.

Het patroon 

Dan het patroon van het eventuele rustgevende behang in je slaapkamer. Dit kan ook nogal verschillen hoe het overkomt op jou en je gemoed. Ga je voor een drukke retro print in combinatie met oranje? Dan spring jij waarschijnlijk ’s ochtends je bed uit van opwinding. Wanneer je kiest voor een golvend karakter inclusief lichtblauwe kleur dan zul je je wellicht in de dromerige wolken bevinden. Het lastige in de juiste keuze proef je direct in deze tegenstelling. Enerzijds wil je actie en optimisme in de ochtend, maar ook rust en kalmte in de avond. Hier komt dan ook het persoonlijke aspect terug. Ga altijd voor het type behang wat aansluit bij jouw voorkeur en behoeften. Slaap jij als een os, maar heb je moeite met opstaan? Dan weet je vanaf nu welk behang jij bij de bouwmarkt kunt gaan scoren.

behang in verschillende kamers

Kortom; alle onderzoeken die er gedaan zijn wat betreft invloed van kleur en patroon zijn natuurlijk algemene richtlijnen. Hier zijn vele uitzonderingen op mogelijk. Houd daar rekening mee en kies vooral de kleuren waar jij zelf blij van wordt. Ook de introductie van fotobehang is iets wat we steeds meer zien. Een enorme aanrader om te doen wanneer jij bijvoorbeeld het liefst wegdroomt bij een mooi strand, fijne stad of wuivende palmen.

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 39