Met deze drie financiële tips blijft december een feestmaand!

Zodra de dagen grauwer en grijzer worden doet de herfstblues bij velen zijn intrede. Dit jaar kan deze nog wel eens harder aankomen, door de economische situatie waar wij ons in bevinden. De prijzen en inflatie lopen in rap tempo op; van de prijzen aan de pomp tot de prijzen in de supermarkt. Niet iets om vrolijk van te worden. Laat echter de herfstdip geen kans krijgen en verheug je net als voorgaande jaren op de knusse feestdagen die gaan komen. Hoe je dit ook komend jaar gewoon doet? Lees snel deze drie top financiële tips.

Tip 1 Gespreid bedje

December is wellicht voor velen de duurste maand van het jaar. Van Sinterklaasinkopen tot de boodschappen voor het kerstdiner, de rekening loopt al snel op en dit jaar nog meer dan ooit. Het is dan ook niet gek om de kosten voor deze maand te spreiden over een langere periode. Kostenspreiding zorgt ervoor dat jij niet op 31 december hoeft te beknibbelen op champagne en vuurwerk, en gewoon volop van alle evenementen kunt genieten. Door het gespreid betalen in 3 termijnen bijvoorbeeld kun je de rekening eenvoudig verdelen. Volop feestvreugde gegarandeerd, zonder geldstress. Bij een aanbieder zoals In3 betaal je in veel gevallen ook nog eens niets extra’s. Kortom; geen enkele reden om het niet te doen!

Tip 2 De tweede ronde

Dat tweedehands gelijk staat aan oud en shabby? Dat is vandaag de dag echt niet meer het geval. Tweedehands is juist hip, en noemen we daarom liever vintage. Kringloopwinkels zijn populairder dan ooit en ook het aantal brocante markten neemt ieder jaar toe. Ook online is van alles te vinden wat tweedehands én van perfecte kwaliteit is. Het is dan ook helemaal niet gek om voor cadeautjes en decemberversieringen eens online rond te snuffelen. Het welbekende marktplaats.nl biedt hier nog altijd uitkomst, maar wanneer je specifiek op zoek bent naar kleding kun je ook terecht op vinted.nl of andere speciale websites. Voor techgadgets kun je ook eens de refurbished markt verkennen, dit zijn ‘tweedehands’ apparaten maar wel helemaal gecheckt door een pro. Goede kwaliteit gegarandeerd!

Tip 3 Doe als de Amerikaan

gezellig aan de eettafel

Steeds meer zien wij dat Amerikaanse feestdagen overwaaien naar Nederland. Thanksgiving vieren we nog (lang?) niet massaal, maar de dag erna doen we wel fanatiek mee. Dit is namelijk Black Friday! Dé dag dat er éénmalig op heel veel producten grote korting wordt gegeven. Dit is wel degelijk iets anders dan de bekende sale, want na Black Friday gaan de prijzen vaak weer gewoon terug naar normaal. Heb je al wat decembercadeaus op het oog? Wacht dan tot deze dag en sla je slag zodra het kan!

Kortom, dat het financieel allemaal heel eenvoudig wordt deze winter? Dat is voor velen wellicht niet het geval. Toch hoef je met bovenstaande slimme financiële tips en tricks niet direct in te leveren op de feestvreugde. Er zijn genoeg creatieve ideeën te verzinnen die ervoor zorgen dat jij de standaard van voorgaande jaren gewoon vast kunt houden. En je zult zien; je gasten zullen niks merken van jouw creatieve oplossingen! Dus skip de herfstdip en verheug je gewoon volop op de mooiste tijd van het jaar!

Meest gelezen artikelen:
Verduurzamen van je woning

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 39