Tijd voor een nieuwe keuken? Lees eerst dit!

Een nieuwe keuken kopen, doe je niet zomaar. Het is een behoorlijke aanschaf die jarenlang mee moet gaan. Het is dan ook verstandig om eerst goed na te denken voordat je je geld uitgeeft aan iets waar je later spijt van krijgt. De tips in dit blog kunnen je daar misschien bij helpen. Lees je mee?

Tips voor het kopen van een keuken

Er zijn 2 tips die bovenaan het lijstje staan:

  1. Vraag diverse brochures aan. Door het bladeren in dit soort magazines, krijg je volop inspiratie. Er is namelijk altijd meer mogelijk dan je denkt en door het zien van alle voorbeelden voorbeelden – bijvoorbeeld van een keuken van Superkeukens – krijg je een beeld bij wat je wel aanspreekt en wat je niet zo mooi vindt. Ook dat laatste is belangrijk om te weten en zorgt ervoor dat je je keuze steeds beter voor je ziet. Je kunt bijvoorbeeld ook een moodboard maken van alle keukens die je aanspreken.
  2. Kijk goed om je heen bij vrienden, kennissen en familie. In de magazines zie je altijd maar een klein stukje van de ruimte: je ziet niet hoe de keuken zich verhoudt tot bijvoorbeeld de looproute. Denk bijvoorbeeld ook aan een vaatwasser die op hoogte is geplaatst zodat je niet zo ver hoeft te bukken. Of aan een juiste verdeling van de kastruimte zodat je elkaar niet in de weg staat als je tegelijk het ontbijt klaar wilt maken. En juist dit soort praktische weetjes, maken jouw keuken straks tot een droomkeuken zoals van Superkeukens.nl.

Een andere tip voor de perfecte inrichting van de keuken is dat je nadenkt over allerlei extra snufjes. Een wijnkoelkast, een geïntegreerd koffiezetapparaat, een ijsblokjesmachine, een koffiecorner, een heetwaterkraan. Allemaal mogelijkheden in de keuken die zullen bijdragen aan het plezier.

keuken kiezen

De grootste blunders

Ondanks de vele tips die er online te vinden zijn, gaat het toch nogal eens mis met de keuze. Ter lering en vermaak een overzichtje van missers in de keuken:

  • Een afzuigkap die te laag hangt, waardoor je er steeds je hoofd aan stoot. Dit geldt overigens ook voor de keukenkastjes.
  • Te weinig werkruimte, waardoor je geen plek hebt om je eten te bereiden.
  • Veel te weinig stopcontacten voor de apparatuur die je graag gebruikt. Ook  stopcontacten die achter de kastjes zijn geplaatst zijn missers waar je regelmatig van hoort.
  • Een verkeerde indeling zodat de leidingen van water en gas niet op de juiste plaats zitten. Dit heeft het slopen van de vloer en het verleggen van de leidingen tot gevolg.
  • Een onhandige draairichting van deurtjes. Zodat het ene deurtje tegen het andere aankomt of je zelf steeds ergens anders moet gaan staan om het deurtje te kunnen openen.
  • Plaatsing van apparatuur tegenover elkaar waardoor je niet tegelijk de oven en de koelkast kunt openen zonder elkaar in de weg te zitten. Erg onhandig!

Ik hoop dat dit soort blunders je bespaard blijven en je volop kunt genieten van jouw perfecte keuken!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207