Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder

Niet alleen de inrichting van een woonkamer is onderhevig aan trends. Ook de smaak van de keukeninrichting verandert in de loop van de tijd. De natuurlijke uitstraling van hout en de kleuren antraciet en wit lijken in de keuken blijvertjes te zijn, maar de voorkeur voor apparatuur is minder standvastig. Zo zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor een vrijstaand fornuis met een oven eronder. Ook de Amerikaanse koelkasten zijn meer en meer in een keuken te vinden. We hebben het aanbod van dit type koelkasten daarom eens Doorgelicht. In dit artikel kun je onze tips stap voor stap doorlezen.

Bepaal je wensen

De ene koelkast is de andere niet. Voordat je op zoek gaat, is het dan ook verstandig om stil te staan bij de wensen die je hebt. Bijvoorbeeld als het gaat over het geluid dat de koelkast maakt, het formaat ervan, de inhoud, het energieverbruik en alle extraatjes die er mogelijk zijn.

Elke koelkast maakt geluid

Het geluidniveau is met name van belang als de koelkast op een plaats staat waar je ook verblijft. De motor die zorgt voor het koelen van de koelkast en/of vriezer, maakt een licht brommend geluid. Dat is bij alle koelkasten zo en bij een Amerikaans model zeker niet minder. Dit is dus iets om op te letten bij de aanschaf. Het geluidniveau wordt uitgedrukt in dB. Ter indicatie: een geluidniveau van 35 dB is voor een koelkast muisstil te noemen.

De opbergmogelijkheden

Wat wil je allemaal in de koelkast kwijt kunnen? De grootte van de kast zegt lang niet altijd iets over de inhoud. Soms is de inhoud minder bij een koelkast met gelijke afmetingen. De inhoud wordt uitgedrukt in liters. Check dit dus goed en controleer ook even of de indeling praktisch is in gebruik en of je er bijvoorbeeld gemakkelijk je voorraad broodbeleg en pakken limonade in kwijt kunt.

De extraatjes

Welke leuke snufjes wil je nog meer? Vaak is er een geïntegreerd water- en ijsdispenser aanwezig. Soms moet de koelkast hiervoor aangesloten worden op een waterleiding. Als dit niet perse hoeft, moet het reservoir handmatig bijgevuld worden. En wat denk je van een geïntegreerde wijnkoelkast? Zelfs het afspelen van muziek via de tablet op de koelkast en het bekijken van de inhoud zonder de deur te openen, is iets wat tegenwoordig tot de mogelijkheden behoort. Hoe bijzonder wil je het hebben?

De energiekosten

Een energieklasse wordt aangegeven met een letter en geeft weer hoe het verbruik is van elektriciteit. Over het algemeen geldt dat gewone koelkasten een hoger label hebben dan de Amerikaanse variant. Een gemiddeld verbruik van een Amerikaanse koelkast ligt rond 480 kWh per jaar. Het label D is voor dit type uitermate zuinig en verbruikt circa 280 kWh per jaar.

Het model

Laten we eerlijk zijn: Een Amerikaanse koelkast is bij uitstek een koelkast die gezien mag worden! Welk model je ook kiest, het moet er vooral gewoon mooi uitzien. Zo’n stoer apparaat verdient een opvallende plaats en misschien ook wel een hip kleurtje?

We hopen dat we je in dit artikel enkele zinvolle tips hebben gegeven over het aanschaffen van een nieuwe koelkast en wensen je veel plezier met het gebruik ervan!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207