Lagere energiekosten in 2021 regel je zo

Dingdong…. De deurbel gaat.  “Het is vast weer iemand die iets van me wil.” Herken je dat dit het eerste is waar je aan denkt?

Het is een net als bij het vaste nummer van de telefoon. Vrienden en familie bellen je mobiel. Maar op de vaste lijn word je steevast gebeld door een loterij of een energieleverancier. Aan de deur is het net zo. Als er op gekke tijden wordt aangebeld, is het zeer regelmatig een collecteur of verkoper. Natuurlijk blijf je vriendelijk, want die mensen doen ook hun best en hun werk, maar echt blij word je er meestal niet van. Beter trouwens ook zelden, want hoe vaak ben je nu echt goedkoper uit met het afsluiten van een energiecontract met een verkoper aan de deur?

 

Kijken en vergelijken

Toch loont het om op gezette tijden te kijken naar een energieaanbieding die bij jou past.

Situaties in je huishouden veranderen, waardoor het gebruik kan veranderen. En dus kan het best aantikken als er een ander tarief gerekend wordt.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • De strenge winter met sneeuw en ijs; de thermometer binnen mag een graadje hoger en de cv-ketel moet harder werken om het warm gestookt te krijgen.
  • Een lockdown waardoor je niet naar het werk kunt; de verwarming staat de hele dag te loeien, terwijl je normaalgesproken alleen in de avond thuis bent.
  • Thuis studerende kinderen omdat de scholen gesloten zijn; ken je de koude vingers van kinderen die de hele dag stil zitten achter een computer in hun kamer? Typen op een toetsenbord maakt die vingers niet veel warmer.

 

Wie zoekt zal vinden

Ook in tijden zonder corona zijn er legio situaties te verzinnen waardoor het een goed moment kan zijn om de energienota onder de loep te nemen. Niet alleen als het energieverbruik omhoog gaat, maar ook omdat de tarieven wijzigen. Eerlijk is eerlijk, het kost je een avondje flink zoeken op internet en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar er zijn wel degelijk overzichtelijke sites waar je terecht kunt en die je het zoeken een stuk makkelijker maken

 

Energieloos en duurzame stroomDuurzaam wonen - lagere energiekosten

De huidige trend is om zo min mogelijk energie te gebruiken. Daarmee doen we een dappere poging om de aarde te beschermen. Gelukkig zijn er veel natuurvriendelijke manieren om energie te winnen. Wind- en zonne-energie zijn daarvan de belangrijkste en de grootste bronnen. De zogenaamde groene stroom dus. Als je een overstap wilt maken van energieleverancier, kun je daar ook uit kiezen. Net als het maken van een keuze voor energie uit alleen Nederland of uit Europa. Helemaal zonder de grijze stroom, de stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, aardolie en kolen, kunnen we nog niet. Maar alle beetjes helpen. Dus als je kiest, kies dan voor groen. Goed voor jouw portemonnee, goed voor de natuur en goed voor de toekomst.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204