De voordelen van je boodschappen bestellen

Hoe vaak heb jij je boodschappen online besteld? Het aantal huishoudens dat haar boodschappen online doet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor. Dit onderzoek, uitgevoerd door Multiscope, laat zien dat er in 2016 door circa 12% van de ondervraagden boodschappen werden besteld op internet. Vorig jaar lag dat percentage op zo’n 21%. De huidige pandemie maakt dat de populariteit van online boodschappen doen enkel nog verder toe zal nemen. Het verkleint de kans immers aanzienlijk, dat men besmet raakt met het coronavirus. De bezorger kan de boodschappen voor de deur plaatsen. Afrekenen wordt door de meeste consumenten direct online gedaan.

Wat maakt dat online boodschappen bestellen zo populair is? Wat zijn de grootste voordelen hiervan? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Boodschappen bestellen zorgt voor gemak

De belangrijkste reden om boodschappen op internet te bestellen, is het gemak dat het je oplevert. Zware boodschappen, zoals flessen frisdrank, hoeven niet langer zelf naar huis gesjouwd te worden. Voor de dagelijkse verse producten kun je het bestellen van boodschappen combineren met een bezoek aan de buurtsuper. Zeker senioren zullen hun bezoek aan de lokale supermarkt niet snel opgeven. Het is voor hen een sociaal uitje!

Heel interessant deze tips:
Slim shoppen: ontdek waar je de beste dagelijkse deals vindt!

Bespaar tijd door boodschappen te bestellen

Een ander voordeel dat vaak genoemd wordt, is de tijdsbesparing die online boodschappen bestellen op kan leveren. Je staat niet meer in de rij, bestelt de boodschappen op een moment dat dit voor jou uitkomt en laat ze daarbij op een voor jou geschikt moment bezorgen. Naast de mogelijkheid om boodschappen thuis te laten bezorgen, kun je ze ook oppikken bij de supermarkt bij jou in de buurt.

Voorkom onnodige uitgaven bij het bestellen van boodschappen

Een derde voordeel van online boodschappen bestellen, is het feit dat onnodige uitgaven voorkomen kunnen worden. Geen zakjes met nootjes of chocoladerepen die je toelachen bij de kassa. Je bestelt online enkel hetgeen je ook daadwerkelijk nodig hebt voor de bereiding van je gerechten! Het maakt dat je al snel geld overhoudt aan het eind van de maand.

G. Reinders
G. Reinders
Artikelen: 10