De Buurtscanner laat zien waar het fijn wonen is  

Bestaande koopwoningen zijn in 2021 fors in waarde gestegen. Met de oplopende huizenprijzen is het steeds belangrijker om goed te weten waar je koopt. De locatie is de allerbelangrijkste factor voor de waardebepaling van een huis. Hoe beter de wijk, hoe hoger de prijs.

Vind je favoriete buurt: https://buurtscanner.huislijn.nl/

Maar wat maakt een goede buurt nu echt een goede buurt? De buurtscanner geeft inzicht in waar het fijn wonen is. Hiermee wordt de consument geholpen om een betere en meer bewuste keuze te maken bij het kopen/huren van een woning.

Hoe wordt bepaald waar het fijn wonen is?

Er worden per buurt scores bepaald op basis van 18 nauwkeurig vastgestelde buurtkenmerken als veiligheid, bereikbaarheid of aanwezigheid van scholen die iets zeggen over de woonaantrekkelijkheid. Deze zijn berekend door Bureau Louter. Dit gespecialiseerde ruimtelijk-economische bureau is onder andere bekend van de jaarlijkse ranglijst van aantrekkelijke woongemeenten voor Elsevier Weekblad.

“Het onderscheidende van dit instrument is dat de consument bepaalt wat hij belangrijk vindt. Dit doet hij door gewichten toe te kennen aan verschillende indicatoren. Dit maakt iedere uitkomst uniek, toegespitst op de wensen van de consument“ aldus Peter Louter, directeur van Bureau Louter. Consumenten kunnen vanaf vandaag de tool gebruiken via https://buurtscanner.huislijn.nl/

Met de Buurtscanner vind je je favoriete buurt

Huislijn wil huizenzoekers helpen om veel beter te bepalen in welke buurt zij willen wonen. Volgens Ronald Barends, eigenaar van Huislijn, “helpt de Buurtscanner mensen om nieuwe buurten te ontdekken die nu nog helemaal niet op hun netvlies staan”. De tool past in de ambitie van de website om de woningzoeker nieuwe ideeën en inspiratie op te laten doen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204