Verschillende badkamerstijlen voor iedere woning

De keuze badkamerstijl is leidend in de sfeer die je wilt hebben in de badkamer. Hierbij zul je al snel denken aan een klassieke, landelijke, industriële of moderne badkamer. Je hoeft overigens niet te kiezen uit 1 interieurstijl, maar kunt uiteraard ook combineren. De badkamer wordt vandaag de dag steeds meer gezien als een plek waar je de deur op slot kunt doen en vervolgens volledig tot jezelf te komen.

 

Klassiek, modern of landelijke badkamerstijl

De grootte van de badkamer heeft verder geen invloed of je kiest voor een klassieke of moderne badkamerstijl. Het gaat meer om waar jij van houdt. Is strak en overzichtelijk helemaal jouw ding? Dan is een moderne badkamer met strakke meubels en een zwarte douchecabine van BadkamerXXL ideaal voor jou. Wellicht zie je meer zitten in een klassieke badkamer met klassieke vloer en tegels. Voor een landelijke badkamer is het verstandig te
kiezen voor een tussenvorm met natuurlijke materialen en kleuren.

 

Industriële badkamer

De industriële badkamer wordt van de dag steeds populairder in Nederland. Dit type staat vooral bekend om haar donkere kleuren en is voornamelijk gemaakt van ruwe materialen zoals beton of rvs. Wist je dat industrieel eigenlijk synoniem staat voor functioneel? Daarom zul je in een industriële badkamer ook nooit een onderdeel zien die als versiering geplaatst is. Met de industriële badkamer kun je ook nog een aantal kanten op.
Houd je van een stoere uitstraling? Dan is een betonlook ideaal. Wil je wat anders en juist een wat warmere uitstraling? Dan kun je de badkamer naast betonlook ook nog eens voorzien van hout.

 

Design badkamer: jouw wensen staan centraal

Ben je een echte liefhebber van luxe? Dan is een luxe design ideaal. Denk hierbij aan het laten plaatsen van luxe meubelen zoals een sauna of bubbelbad. Door te investeren in luxueus sanitair kun jij je eigen wellness ruimte creëren. Nog geen idee hoe je dit precies wil inrichten? Dan kun je ook altijd nog een kijkje nemen in de showroom en vragen om gepast advies voor jouw design badkamer.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101