Kiezen voor een stijlvolle betonlook vloer of badkamer

Een betonlook vloer is mooi en stijlvol. Het heeft iets industrieels, maar tegenwoordig is het ook de perfecte basis voor een sfeervol huis. Wat moet je weten over een betonlook vloer en wat zijn de mogelijkheden van betonlook in de badkamer?

Er zijn diverse vloeren waar je voor kunt kiezen. Naast de uitstraling zijn ook de kosten en de mate van onderhoud in de loop der jaren belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook vloer. Deze vloer is kostbaar en het maken van een dergelijke vloer kost tijd, maar een betonlook vloer is onderhoudsvriendelijk en biedt daarnaast andere voordelen.

Waarom kiezen voor een vloer met betonlook?

Deze vloer heeft als voordeel dat er geen naden zijn en heeft een tijdloos karakter. Daarnaast is het dus ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Ook met vloerverwarming is een ciré vloer een goede optie. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar deze vloeren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Hetzelfde kunnen we zeggen over deze look in de badkamer. 

Hoe wordt betonlook vloer gemaakt?

Een beton ciré vloer is een soort betonstuc opgebouwd vanuit verschillende lagen. Op het oog lijkt het misschien eenvoudig, maar ervaring en kunde zijn belangrijk om de vloer goed te krijgen. De beton ciré pasta bestaat uit cement, hars en pigmenten. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. De verschillende lagen worden op ambachtelijke wijze over de vloer gewreven. Door de vloer te bewerken gaan de poriën dicht en zo houd je vocht, vuil en stof uit de vloer.

Kiezen voor een betonlook badkamer

Ook toiletten en badkamers zie je steeds vaker in betonlook. Het is vochtbestendig en ook in de badkamer onderhoudsvriendelijk, dit zijn grote voordelen van beton ciré. De beton ciré badkamer werd vroeger al gebruikt voor het waterdicht maken van wanden. Met de waterdichtheid zit het dus wel goed met een betonlook badkamer of keuken. In een betegelde badkamer krijg je in de loop der jaren verkleurde voegen. Een betonlook wand is naadloos en dus eenvoudiger schoon te houden.

Wat zijn de nadelen van betonlook op de vloer en in de badkamer?

badkamerradiator

Kiezen voor betonlook heeft een paar nadelen waar jij je bewust van moet zijn. Het is een vloer die bestaat uit meerdere lagen. De installatie van een vloer duurt vijf werkdagen. Dat is langer dan waar je met andere vloeren mee te maken krijgt. Doordat er meerdere lagen worden verwerkt en er ook nog de nodige voorbereidingen aan vooraf gaan, zitten er veel manuren in. Hierdoor is het geen goedkope vloer, maar de kwaliteit maakt veel goed. Voor de badkamer zorgt betonlook voor een bewerkelijk proces waar ook veel uren in gaan zitten.

Kiezen voor betonlook zorgt voor naar verhouding hoge kosten, maar je kiest wel voor kwaliteit waar je nog vele jaren van kunt genieten zonder dat je er veel werk van hebt. 

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36