Dit maakt je blij; Alle 6 badkamertrends voor 2024 op een rij!

Waar de badkamer een aantal jaren geleden nog alleen de standaard plek was om je af en toe even te wassen, is dat vandaag de dag wel anders. We toveren ons huis steeds meer om tot een plek waar het echt als thuis moet voelen. Een plek waar je kan aarden, tot rust kan komen en je even kunt onttrekken aan de chaos van alledag. Op deze manier is de badkamer ook een steeds belangrijkere plek. Een avondje je terugtrekken in de badkamer is de normaalste zaak van de wereld, en iets waar we ook bereid zijn in te investeren. Wil jij er in je badkamer komend jaar helemaal hip, hot en happening bij zitten? Lees snel verder voor dé trends en de badkamerinspiratie van 2024.  

1.    Ook hier Japandi 

Je hebt er in andere blogs en artikelen ongetwijfeld al wat over voorbij horen komen maar Japandi is dé trend van het moment waar het gaat om het interieur. Het is een stijl die staat voor eenvoud, kalmte en aardse sereniteit. Dit is dan ook een trend die niet beperkt blijft tot de woonkamer, maar we zien het ook terug in de badkamertrends van 2024. Denk aan rust en zuiverheid wat hierbinnen centraal staat.

Japandi is de badkamertrend

Het ingetogen kleurenpalet van deze trend bestaat uit crème, zand- en bruintinten, organisch groen voor een klein accent en wat aardetinten om het af te maken. Het is een licht palet, maar er zijn ook basistinten die wat donkerder zijn zoals donkerbruin. Japandi is een combinatie van Scandinavische en Japanse invloeden. Dit kan perfect samenkomen in de badkamer van 2024. Denk aan een cleane basis met prachtige, eikenhouten accenten. Het is een basis van ingetogen minimalisme, wat functioneel maar ook elegant is.  

2.    Let it shine in de badkamer

Ben jij van jezelf lekker in balans en heb je ’s ochtends in je badkamer een extra dosis glamour nodig om je dag goed te beginnen? Niet getreurd, ook dan kun je je hart ophalen binnen de woontrends van 2024. Een andere badkamertrend die we in 2024 volop gaan zien is die van veel shine in combinatie met luxe marmer op de wanden en een waanzinnige houtlookvloer. Of die vloer ook echt van hout is? In de meeste gevallen niet, want in een badkamer kan dit al snel voor praktische bezwaren zorgen. Maar combineer dit met gouden kranen en omlijste spiegels en jij zult schitteren op de dagen dat je in deze badkamer begint! Vergeet bij deze badkamertrend ook zeker de verlichting niet, dit kan nog net dat extra vleugje glamour geven. 

luxe marmer op de wanden en een waanzinnige houtlookvloer

Maar… wat is nu de beste vloer voor in de badkamer?  Het antwoord van Vincent Mossel zal je zeker verbazen.

3.    De roaring twenties zijn terug

Een trend binnen de badkamermuren die aansluit op de vorige is die van de hotel-chic vibe. Denk wederom aan goud, maar dan gecombineerd met bordeauxrood, klassiek blauw en warm geel. Een badkamertrend die staat voor luxe van weleer maar ook klasse en elegantie. Licht wat je kan dimmen is binnen deze badkamertrend cruciaal, net als een lekkere sound door de speakers en lekkere geurkaarsen in de hoek. Een trend voor de liefhebber, maar wel echt een trend van het moment.  

4.    Robuust en puur 

Niet zo van de glitter en glamour, maar eerder van de puurheid en de natuur? Dan is dit de trend binnen de badkamers van 2024 die op jouw verlanglijstje moet. Een trend waar je de inloopdouche met grote, natuurstenen muren ziet. Alleen maar basisproducten zoals eikenhout en marmer, maar dan is zijn meest pure vorm. Kranen zijn van mat, zwarte kwaliteit en stralen je niet tegemoet. Binnen deze badkamer is ook ruimte voor groen, iets wat steeds normaler aan het worden is. Kies wel planten en bloemen die tegen een vochtig klimaat kunnen, anders zijn ze heel snel weer uitgebloeid. Het is robuuste schoonheid maar wel met de nodige luxe. De luxe zie je ook terug in het gebruik van handdoeken en badmatten van natuurlijke basis en kwaliteit. Geen goedkope massaproductie, maar liever handgemaakt en van gewassen linnen.  

groene planten in de badkamer

5.    Duurzaamheid, óók in de badkamer

Als er één ruimte is waar duurzaamheid tot uiting komt, dan is het wel binnen de badkamer. Dit zien we ook één op één terug binnen de badkamertrends van 2024. Van warmtepompen die zorgen voor het warme water, tot toiletten die hergebruikt water gebruiken om door te spoelen. In de badkamer valt veel winst te halen. Ook de verwarming van je badkamer kan behoorlijk verschil maken. Ga voor vloerverwarming in plaats van verwarming van de hele ruimte, vaak is dat veel gerichter en duurzamer. Ook waterbesparende kranen zijn aan te raden. Je zult het verschil nauwelijks merken, behalve op de uiteindelijke afrekening dan.  

6.    Spiegeltje, spiegeltje 

De spiegel is natuurlijk een must have in de badkamer

De spiegel is natuurlijk een must have in de badkamer. Ook wanneer het niet iedere dag jouw vriend is. De spiegel is in 2024 dan ook écht een ding in de badkamer. Ze zijn er namelijk in alle vormen, van standaard rond tot de meest inspirerende en organische vormen. Ook de omlijsting en de verlichting van de spiegels zien we vele varianten van voorbij komen. Het kan daarmee écht een eyecatcher worden. Niet alleen in de badkamer, maar ook in het toilet. Een ander aspect waar we veel speelse variaties in zien is in de tegels van de badkamer. Ook hier is volop variatie mogelijk. De mozaïektrend zien we weer terug, maar ook de grote natuurstenen kunnen nog steeds. Ook tegels met een jaren ’80 vibe zijn volop aanwezig, denk aan kleine donkergroene tegels met een duidelijke witte voeg.

Meer dan de badkamertrends van 2024

Kortom, de badkamer is anno 2024 steeds meer onderdeel van het geheel aan het worden. Het is niet meer die ruimte van een aantal jaren geleden waar je noodgedwongen jezelf even snel ging wassen. Maar veel meer dan dat. Het is een ruimte waar je met een gerust hart jezelf een paar uur kan opsluiten en terugtrekken. Investeer dan ook niet alleen in bovenstaande badkamertrends van 2024 maar ook in randzaken zoals een fijne scrub, goede handdoeken en lekkere geurkaarsen. Daarmee prikkel je alle zintuigen en zorg je ervoor dat jij helemaal uitgerust én opgeladen je dag begint én eindigt. Veel plezier in de badkamer van 2024!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35