Zo geef jij jouw woning stijl en klasse

Is jouw woning wel toe aan een nieuwe unieke woning stijl? Of ben je net verhuisd en moet je jouw woning nu nog eigen maken? Of misschien ga jij je huis verkopen en wil je dat het er op zijn best uitziet voor potentiële kopers? Dan is behang misschien wel wat voor jou. Met behang verander jij jouw woonkamer, slaapkamer of gang, en geef jij je woning een compleet nieuwe look. En nu denk je misschien: “Aan zo’n project durf ik niet te beginnen”, maar behang aanbrengen is makkelijker dan je denkt. Met de tips en tricks in dit blog kan zelfs de meest onervaren doe-het-zelver zijn woning transformeren met behang!

Welk behang kies jij?

Als je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuwe woning stijl kun je gaan kiezen welk behang je op de wanden geplakt. Er zijn verschillende soorten behang die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Ons favoriete behang is glasvliesbehang, en gelukkig kun je dit voordelig kopen door de glasvliesbehang aanbieding in de gaten te houden. Maar wij hebben ook alle andere  behangsoorten op een rijtje gezet zodat je zelf kunt bepalen welk behang het beste bij jouw past!

behang ontwerpen

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een soort gemaakt van (zoals de naam al zegt) glasvezels. Bij glasvezelbehang worden de glasvezels geweven waardoor een oersterk behang ontstaat met een karakteristieke geweven structuur. Glasvezelbehang overbrugt kleine haarscheurtjes en kan  makkelijk een stootje opvangen! Ook is het gemakkelijk schoon te maken.

Renovlies behang

Renovlies behang is gemaakt van papierpulp, (cellulose) Renovlies behang heeft een gladde afwerking en kan kleine scheurtjes overbruggen, het is minder sterk dan glasvezel en glasvliesbehang maar door het goed aan te brengen kan het zeker tegen een stootje!

behang in verschillende kamers

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is het beste behang, dit behang is gemaakt uit glasvezels, deze zijn alleen niet geweven maar juist over elkaar gelegd waardoor er een super sterk en glad behang ontstaat.

Glasvliesbehang maakt de muur sterker en overbrugd kleine scheurtjes! Daardoor is het ook een erg populair in de nieuwbouwsector. 

Zo scoor jij behang voor de laagste prijs

Aan al dat behang zit natuurlijk wel een prijskaartje, maar gelukkig hebben wij ook daar al aan gedacht. Wij hebben het internet afgespeurd voor de beste aanbiedingen en daar kwamen we terecht bij De Verfmenger, hier vind je de scherpste prijzen op al het glasvlies, renovlies en glasvezelbehang. En daarnaast ook scherpe aanbiedingen op alle andere verf gerelateerde producten! Dus te veel betalen? Dat is verleden tijd door online te shoppen bij De Verfmenger.

Behang aanbrengen in 8 stappen? Dat doe je zo!

Nu dat je het ideale behang voor een scherpe prijs gevonden hebt is het tijd om het aan te brengen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Nou dat is veel simpeler dan je denkt en iedere doe-het-zelver kan eenvoudig zelf aanbrengen. Alles wat je nodig hebt is: Lijm, behang, kit, een meetlint, een stanleymes en een behangspatel.

Stap 1. Inspecteer de muur en kijk of er voorstrijk nodig is (dit is nodig als de muur zuigt of nooit eerder geschilderd is).
Stap 2. Maak de wand behang klaar door gaatjes te dichten en oneffenheden te schuren

Lees ook: Renoveer meubels bij lichte beschadigingen

Stap 3. Meet de wand uit en zet direct streepjes zodat het behang recht geplakt wordt.
Stap 4. Smeer voldoende lijm op de wand voor 1 baan Glasvliesbehang.
Stap 5. Plak de eerste baan glasvlies op de wand en plak de tweede baan hier strak tegen aan.
Stap 6. Snij beide uiteinden af met een stanleymes om een naadloos resultaat te creëren.
Stap 7. Kit alle hoekjes en lijnen netjes af. Zo ontstaat een strak resultaat. 
Stap 8. Breng muurverf aan op het behang , met het juiste muurverf is 1 laag voldoende.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94