De bepalende woonstijlen van 2018

Een nieuw jaar, een nieuw woonseizoen! Ook dit jaar kunnen we weer een aantal bijzondere woonstijl trends die centraal zullen staan in het woonbeleid van het komend jaar! Ga je in 2018 een huis kopen of huren laat je inspireren door deze mooie, creatieve woonstijlen en maak jouw eigen huis op deze manier minstens zo sfeervol!

 

Modern Clean

In de Modern Clean woonstijl staat stijlvolle eenvoud centraal. Geen bizarre in het oog springende voorwerpen, maar simplistische maar uiterst stijlvolle designs en aangename neutrale kleuren. Deze stijl is zo succesvol omdat je met heel weinig toch al heel erg veel kan bewerkstelligen. Vorm en symmetrie zijn hier erg belangrijk, zorg dat alles strak en gestroomlijnd is zodat het ook echt ‘clean’ aanvoelt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie koffietafeltjes, als die niet Modern Clean ademen dan weet ik het ook niet meer!

 

New Romantics

Ah, The New Romantics, wellicht een van onze favorieten voor het komende seizoen. In de New Romantics woonstijl zijn woorden als frivool en sierlijk kernbegrippen. De authentieke stijlen van weleer zoals de Franse en de Oosterse worden weer opgepakt en in een nieuw jasje gestoken, ook de Art-Deco stijl wordt weer opnieuw geïnterpreteerd. Dit in combinatie met zachte of hele warme kleuren zorgt voor een zeer romantisch effect en laat je direct thuis voelen. In deze stijl is kitsch hartstikke geoorloofd! Dus meubels zoals een stoel in Trump style sluiten perfect aan bij de New Romantics woonstijl.

 

Raw Urban

De kenmerkende industriële look is ook in het jaar 2018 niet weg te denken uit het woonbeeld. Met veel rauwe accenten, open ruimtes en vaak grove muren is dit een zeer stoere stijl, maar die hoeft daardoor niet per definitie minder smaakvol te zijn. Een echt statement wordt gemaakt door het scala aan hanglampen dat steeds verder uitgebreid wordt. Waar we een tijdje terug voor namelijk plafonieres zagen maakt de hanglamp anno 2018 een echt statement. We zien de hanglamp niet alleen boven de eettafel terug maar ook in de zithoek, in de slaapkamer of zelfs in de hal is de hanglamp een echte eyecatcher geworden in ons interieur en wordt naast functioneel gezien als accessoire. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om meerdere hanglampen naast elkaar te hangen die samen een geheel vormen. Maar ook door middel van leuke tierelantijntjes en accessoires is het zaak dit interieur zelf om te toveren van een lege industriële ruimte, naar een stijlvolle loft.

In onze blog sectie “interieur” vind je nog veel meer tips om je huis gaaf in te richten

Organic Nature

In de Organic Nature stijl staat uiteraard veel groen neutraal, hier is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke kleuren en materialen om je huis zo ook een heerlijk natuurlijk gevoel te geven. Zorg dat je een rustgevende kleur als basiskleur hebt, wit doet het hier altijd erg goed, daarnaast is het belangrijk dat je verschillende soorten kamerplanten op een creatieve manier in je interieur verwerkt. Een moswand is een nieuwe trend die uitstekend bij de Organic Nature woonstijl aansluit!

Dit zijn de voornaamste woonstijlen van komend woonseizoen. Uiteraard kunnen we komend jaar nog vele verschillende nieuwe trends verwachten, maar dit vinden wij tot nu toe de meest aansprekende! Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd je eigen draai aan een bepaalde stijl te geven. Het is namelijk gemakkelijk om iets te kopiëren, maar als je er niks van jezelf aan toevoegt zal het nooit helemaal als thuis voelen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103