Zo maak je van je nieuwe huis een rustoord 

Je huis is de plek waar je na een lange dag werken kunt terugkeren om uit te rusten en te herstellen. Soms voelt je huis als niets meer dan een verlengstuk van je werkplek, wat extra stress en vermoeidheid veroorzaakt. Dit kan ervoor zorgen dat je laatste beetje energie ook nog verdwijnt. Dit is vandaag de dag nog waarschijnlijker, nu de huidige stand van zaken ervoor zorgt dat velen van ons thuis werken en leren. Hoewel een stressvrij huis misschien niet helemaal haalbaar is, is het zeker niet onmogelijk. Er zijn nog steeds manieren om meer ontspanning en harmonie in je huis te brengen.

Idealiter zou je huis een rustige sfeer moeten creëren om je te helpen opladen en te ontstressen na je dag. Dit maakt het des te belangrijker om een ​​vredige thuisomgeving te creëren om op natuurlijke wijze restspanning en stress van de buitenwereld te verhelpen. Hier zijn een paar manieren om dat te doen. 

Groen en blauw

PVC vloer met een groen stoel en op de achtergrond kamerplanten

Het opnemen van een groen kleurenpalet in je huis is een aanrader, maar deze methode werkt ook voor blauw, aangezien beide kleuren hun steentje bijdragen aan het creëren van een rustgevende sfeer die een kamer kan veranderen van brandend naar ontspannend. Van het toevoegen van kleine dingen zoals kunstwerken tot grote dingen zoals het veranderen van de kleuren van meubels, deze methoden kunnen de stemming van de kamer beïnvloeden zonder al te veel te veranderen. Kies en kies welke ideeën het meest praktisch voor jou zijn. 

Geuren

Aromatherapie is een geweldige manier om jezelf meer op je gemak te voelen. Gebruik kaarsen, wierook of andere geurende items om je serene omgeving te versterken. Wees je er alleen van bewust wat je gebruikt of waar je het gebruikt als je huisdieren of kinderen hebt. Je kaarsen bedrukken met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf is een aanrader om je huis persoonlijker te maken. 

Meditatieruimte

Dit kan worden gebruikt voor een moment van reflectie en metacognitie, yoga of zelfs enkele van je favoriete activiteiten en hobby’s om stress te verminderen. Schilderen, muziek spelen, knutselen en dergelijke kunnen hier worden gedaan in een ruimte die is ontworpen om je te helpen ontspannen. Weersta in lijn daarmee de drang om ongerelateerde of stressvolle activiteiten zoals werk mee te nemen wanneer je hier tijd doorbrengt. 

Planten


Jonge vrouw staat tussen de planten in haar woonkamer en houdt een plant vast.

Naast het toevoegen van een vleugje groen en een kalmerend element, kunnen veel planten de luchtkwaliteit en circulatie verbeteren, waardoor ze de perfecte partner zijn voor een vredig huis. Wees voorzichtig met plantensoorten als je huisdieren hebt en zorg ervoor dat ze ontoegankelijk zijn. Dit is overigens ook verstandig bij kinderen vanwege hun veiligheid en die van de planten. 

Kalmerende herinneringen

Als je niet hele ruimtes in je huis kunt inrichten als een oase van rust, probeer dan elementen van rust toe te voegen aan elke ruimte. Leg een souvenir van die ontspannende vakantie waar je van terugkwam op het aanrecht. Gebruik ontspannende stenen als decoratie. Zet kunstwerken neer die je letterlijk vertellen om te “ontspannen” of “ademen”.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 106