Het inrichten van je thuiswerkplek met tweedehands spullen

Een kringloopwinkel instappen, we doen het steeds vaker. Steeds meer mensen kiezen voor tweedehands spullen. Urenlang struinen opzoek naar die mooie parel uit de kringloopwinkel.

De voordelen van tweedehands:

Wanneer je iets tweedehands winkelt, bespaar je vaak een hoop geld. Tweedehands winkelen is ook nog eens heel goed voor het milieu. Je bespaart namelijk op grondstoffen voor nieuwe producten en je vermijdt hierdoor flink wat afval. Zelf kom ik regelmatig in een kringloopwinkel en ik kom eigenlijk altijd wel met iets leuks thuis.

Van kleding, boeken, tot aan meubels. Je kunt er van alles vinden. In dit artikel gaan we dieper in op het inrichten van je thuiswerkplek met tweedehands spullen bij VDM kantoormeubelen. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om je thuiswerkplek in te richten met tweedehands meubels. Meubels die helemaal passen bij jouw smaak, die duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar.

Maar waar let je nou eigenlijk op bij het kopen van tweedehands meubels?

Je denkt van tevoren goed na welke meubels je nodig denkt te hebben en dan gericht op het thuiswerken. Denk aan een stevig bureau en natuurlijk ook een bureaustoel die lekker en vooral goed zit. In welke ruimte van je huis ga je de meubels neerzetten en je thuiswerkplek creëren?

thuiswerkplek

Wanneer je weet wat je precies wilt aanschaffen, kijk je uiteraard ook naar je eigen budget. Wat wil ik uitgeven? Nadat je deze dingen voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je verder met je zoektocht.

Het tweedehands bureau

Er zijn verschillende soorten Tweedehands bureaus in allerlei soorten en maten. Er is dan ook een hoop om op te letten bij het aanschaffen. Hoe groot moet het bureau zijn? Denk aan de breedte: heb je altijd alleen een laptop staan of heb je meerdere schermen? De hoogte: een verstelbaar bureau is erg praktisch, je kunt hem altijd op de juiste hoogte instellen en dat is natuurlijk ergonomisch. De diepte: let vooral op dat je niet te dicht op je scherm(en) zit en je benen goed kwijt kunt onder je bureau. Dit wat het prettigst zit voor een hele dag werken.

Lees ook: Een leuke tuin voor je kinderen

Het is ook erg belangrijk dat je bureau mooi binnen je interieur past. Wil je een hoek, rechthoekig of een cockpit model? Ga je voor een blad in de kleur natuur eiken, erg mooi bij een beige kleurenpallet of misschien juist voor een stoer donker eikenblad wat weer meer past bij een wat donkerdere kamer.

De tweedehands bureaustoel

Een bureaustoel is er in verschillende materialen: stof, leder, kunstleder en stof met mesh. Het zitvlak moet diep genoeg zijn voor voldoende comfort en natuurlijk ondersteuning bieden, je zit er immers bijna de gehele dag op. Het is fijn om een bureaustoel te kiezen die verstelbaar is zodat je deze kunt instellen naar de beste zithouding.

Naast een stevig bureau en een bureaustoel is het ook fijn om je administratie en papierwerk op te bergen in een kast in je eigenwerkplek. Denk bijvoorbeeld aan een dossierkast.

Kortom een goede bureau en bureaustoel zijn erg belangrijk voor het fijn en ergonomisch thuiswerken en al helemaal wanneer je deze tweedehands kunt shoppen. Een win-win situatie voor zowel je lichaam als je portemonnee.

Esra Van der Lee
Esra Van der Lee

Hi! Mijn naam is Esra van der Lee. Ik ben gek op interieur, woonaccessoires en op fashion. Samen met mijn vriend woon ik aan de Doggevaart in Maassluis en deel met plezier van alles op het gebied van wonen. Je kunt mij ook regelmatig vinden in een kringloopwinkel opzoek naar de mooiste parels voor in huis.

Neem eens een kijkje op mijn Instagram: @doggevaart.

Artikelen: 1