Maak je tuin compleet met een tuinhuis

Ik staar naar buiten. Het is prachtig weer. Eigenlijk is het veel te warm in de kamer waar ik zit te werken. Ik soes een beetje weg en het dagdromen begint. Ik kan het niet meer tegenhouden en mijmer over een zwembad in de tuin, over een fijne berging voor alle spullen en over een plek waar je met vrienden gezellig kunt zitten. Plots word ik ruw uit mijn gedachten opgeschrikt als een collega tegen me begint te praten. Ook hij klaagt over de airco die het sinds vanmorgen heeft begeven. We lachen om ons gemopper en besluiten samen even pauze te houden. Hij luistert geduldig naar mijn dagdroom over het inrichten van onze tuin met zwembad en berging. “Bekijk tuinhuizen!”, roept hij vol enthousiasme, “dan krijg je een goed beeld bij wat er allemaal mogelijk is”. En dat is precies wat ik ga doen. Na het werk.

Je tuin inrichten

’s Avonds bespreek ik thuis onze wensen. Een zwembad staat hoog op de bucketlist, maar die investering is voor nu wat te fors, besluiten we al snel. Op een goede tweede plek op onze lijst staat een lekkere plek om ’s avonds in de tuin van het zonnetje te kunnen genieten. De plek moet groot genoeg zijn om te chillen met vrienden en er moet plaats zijn voor de barbecue. Aan de andere dingen die we graag in de tuin willen doen, komen we niet meer toe. Vol overgave begint de zoektocht naar de berging, het tuinhuis of de overkapping. Eerst maar eens het internet afstruinen om een beeld te krijgen van wat er allemaal kan.

Een groep vrienden geniet van een barbecue in een ruime tuin, met voldoende plek om te ontspannen en samen te zijn

Het kiezen van een tuinhuis

We hebben het geluk dat we best een behoorlijk perceel hebben, zo’n 525 vierkante meter. Daar moet wel een leuk tuinhuis op passen. Toch vinden we het lastig om een keuze te maken. Willen we een berging en een zitgedeelte met een veranda bij, een huisje dat je af kunt schermen met een glazen wand, of toch liever een tuinhuis dat lijkt op een woning met kozijnen en openslaande deuren. We zien zelfs een huisje met een verdieping. Het kost ons moeite om niet af te dwalen en te gaan nadenken over onze ouwedag waarin we in een tiny house willen wonen.

De tuinhuizen die we tegenkomen lijken er aardig op. “Focus!” zeggen we tegen elkaar en het wordt onze nieuwe mantra. Focussen en een selectie maken blijkt de oplossing. Niet lang na de start van onze zoektocht hebben we een selectie gemaakt met 4 prachtige tuinhuizen die allemaal een beetje op elkaar lijken en toch ook net een beetje anders zijn van formaat en vorm. Nu nog de knoop doorhakken.

tuinmeubelen zijn weerbestendig

Het vinden van het perfecte tuinhuis

“Ben je er al aan uit?”,  vraagt mijn collega een paar dagen later belangstellend. Ik kijk hem vragend aan en hij wijst naar de printjes die op mijn bureau liggen. Het zijn de afdrukken van de tuinhuizen die we op het oog hebben. We lopen, met de printjes in de hand, naar de keuken om een bak thee en koffie te halen. Kunnen we mooi nog even overleggen.

Ik kan wel zeggen dat we ons tuinhuis mede aan hem te danken hebben. Hij heeft me gewezen op de website en hij heeft me helpen beslissen. Of hij ook komt helpen bouwen is maar de vraag.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 211