Een eigen zwembad in de tuin

Veel mensen lijkt het echt geweldig om een eigen zwembad in de tuin te hebben. Vooral met de warme zomerdagen is dit natuurlijk heerlijk, maar ook in de winter kan bijvoorbeeld een jacuzzi zeker een aanwinst zijn. Er zijn heel wat verschillende opties waar je uit kunt kiezen en het is altijd verstandig om elke optie even na te gaan. Op die manier weet je zeker of je het juiste budget hebt en of het zwembad daadwerkelijk in je tuin past.

Een opvouwbaar zwembad

Wanneer je een eigen zwembad wilt kopen, is het verstandig om te kijken wat voor een je wilt hebben. Veel mensen plaatsen in de zomer een opblaasbaar zwembad in de tuin. Deze zwembaden hebben over het algemeen een opblaasbare rand. Je hebt hier alleen een pomp voor nodig om er lucht in te blazen.

Een ander type opvouwbaar zwembad kun je opzetten met stangen. Deze stangen steek je in het zwembad. Wanneer je het wilt opruimen haal je de stangen eruit en vouw je het zeil volledig op. Zo heb je niet het hele jaar door een zwembad in je tuin staan.

Een vast zwembad

Het kan zijn dat je wat meer geld te besteden hebt en over voldoende ruimte beschikt. Je zal dan kunnen gaan kiezen voor een vast zwembad. Er wordt een gat gegraven en daar wordt het eigen zwembad in gemaakt. De zwembadranden bestaan in dit geval vaak uit tegels. Dit zwembad kun je uiteindelijk niet meer verplaatsen en hier moet wel rekening mee gehouden worden.

Een vast zwembad kan in eerste instantie prijzig zijn, maar hoeft niet meer vervangen te worden. Je kunt er zelf voor kiezen hoe vaak het water vervangen moet worden. Dit ligt aan wat voor een pomp je hebt en hoeveel gloor je toevoegt.

Op Huislijn staan diverse artikelen over tuinieren. Naast de keuze voor een zwembad, vindt je er ook artikelen over overkappingen, verlichting, kunstgras enz.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60