Tips om je huis én hoofd koel te houden deze zomer!

Of deze zomer de thermostaat ook weer vol schiet moet nog maar blijken, maar het is beter om alvast voorbereid te zijn over hoe je de eventuele hitte het beste zou kunnen trotseren. Want waar je je buiten wel een weg kan vinden door de schaduw op te zoeken of een duik te nemen in het zwembad, is het binnenshuis vaak nog wel zoeken. Hopelijk, houd je door deze tips je huis én hoofd lekker koel.

Zet alles maar lekker open!

vrouw opent raam en kijkt naar buiten

Het is eigenlijk best een logische gedachte om je ramen zo veel mogelijk open te zetten om zo een lekker windje door je huis heen te laten blazen, maar helaas is niets minder waar. Zet je de ramen op het verkeerde moment van de dag open dan wordt het alleen maar warmer in huis. Zet de ramen dan ook alleen tegen elkaar open wanneer de zon niet meer naar binnen schijnt en de temperatuur buiten lager is dan binnen. Tip: houd wel de lampen uit om niet ’s nachts gestoord te worden door het fijne gezoem van muggen.

Lees ook:
Je tuin klaarmaken voor de zomer? Zo pak je dit aan!

Laat maar waaien!

De perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij ’s nachts lekker in je bed kan slapen is het gebruiken van goed airco installatiemateriaal. Is het helaas niet mogelijk om een airco te installeren? Dan kun je er ook zelf een maken met behulp van een ventilator en een paar bevroren flessen water of een bak ijsklontjes. Zet ze voor je ventilator en laat je lekker verkoelen met een frisse wind.

airco installeren

Leef lekker buiten!

When in Rome… In landen aan de Mediterrane Zee zoals Spanje en Italië leven, koken en eten ze zoveel mogelijk buiten, dus waarom zouden wij dat niet doen? Want laten we eerlijk zijn, je hebt toch echt geen zin om naast de hitte van buiten ook nog eens lekker met je hoofd boven een kookplaat te gaan staan? Wees dus iets creatiever met koude gerechten of eet wat vaker van de barbecue.

bbq in de tuin

Ook kan het planten van een boom wanneer je er de plek voor hebt op lange termijn een fijne oplossing zijn. Hoge bomen vangen namelijk niet alleen veel wind, maar houden ook de warmte buiten.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 256