Je tuin klaarmaken voor de zomer? Zo pak je dit aan!

Je tuin is de perfecte plek om buiten te ontspannen, vrienden te verwelkomen en van de tuin te genieten die je zelf hebt gecreëerd. Vaak ligt deze er na de winter wat verloren bij. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je jouw tuin zomerklaar kunt maken!

Verf je schutting

Ten eerste, als je al een verflaag hebt, moet deze worden verwijderd. Gebruik hiervoor een druk- of stoomreiniger en een schuurmachine voor het verwijderen van alle oude verf. Zorg ervoor dat je het hout goed schoonmaakt voordat je het verft. Zit er geen verf op je schutting? Schuur het dan toch even van te voren om op schoon hout te beginnen met verven.

Upcyclen - tuin

Vervolgens moet je een goede kwaliteit verf kiezen. Kies een verf die geschikt is voor buitentoepassingen en die gemaakt is voor hout. Zorg ervoor dat je de verfproeftesten uitvoert om te zien hoe de verf op het hout reageert.

Daarna is het tijd om de verf aan te brengen. Voor het beste resultaat adviseren we om twee lagen verf aan te brengen. Breng de eerste laag aan met een verfroller. Laat deze laag drogen en schuur het hout lichtjes alvorens je de tweede laag aanbrengt.

Zet je houten tuinmeubelen in de beits

Het is belangrijk om te weten welke soort tuinmeubels je hebt voordat je deze gaat verven. Sommige meubels zijn bedoeld voor outdoor gebruik en hebben geen extra behandeling nodig. Andere meubels hebben een extra beschermlaag nodig om te voorkomen dat ze verkleuren of gaan rotten.

tuinmeubelen onderhouden

Als je tuinmeubels een speciale behandeling nodig hebben, is het belangrijk om de juiste beits te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten beitsen verkrijgbaar, afhankelijk van de soort meubels die je hebt. De meeste beitsen zijn gemaakt van acryl, olie of was. Acryl is geschikt voor hardhout, aluminium en kunststof meubels. Olie is het beste voor hout dat al eerder is behandeld en was is geschikt voor alle soorten hout. 

Voor het aanbrengen van de beits, is het belangrijk om de meubels grondig schoon te maken met zeep en water. Vervolgens schuur je de meubels licht met schuurpapier om de oppervlakte ruw te maken. Breng vervolgens een dunne laag beits aan met een kwast of roller. Laat het eerste laagje drogen en breng daarna een tweede laag beits aan. Laat de beits minstens 24 uur drogen en poets de meubels op met een schone doek. Je tuinmeubels zijn nu klaar voor gebruik!

Verf je buitenmuur

huis onderhouden

Is je buitenmuur aan de oude kant of in de winter verweerd? Dan kan een nieuwe laag verf zeker geen kwaad, al helemaal niet als er een muurverf aanbieding is. De beste manier om je buitenmuur te verven, is door eerst de oude verf af te krabben te borstelen mocht dat er nog op zitten. Vervolgens dient de muur grondig schoongemaakt te worden, waarna je de muur indien nodig dient op te schuren.

Lees ook: Zo restyle je jouw woning

Daarna is het belangrijk om eventuele kleine gaten en oneffenheden te herstellen met een goede verf spachtel. Als de muur helemaal klaar is, dien je een grondverf aan te brengen als primer. Wacht een tijdje, zodat de grondverf kan drogen. Nadat de grondverf is gedroogd, kun je de muur verven met de verf van je keuze. Vergeet ook niet om de randen te verven en de verf te laten drogen tussen de lagen. Als je klaar bent, dien je de verf af te borstelen en de gehele buitenmuur met een schoonmaakmiddel schoon te maken.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254