Luxe buitenkeuken voor een optimaal gevoel van vrijheid

Een luxe leven leiden bestaat voor veel mensen uit het ervaren van een gevoel van vrijheid. Om op reis te kunnen gaan naar verre exotische landen, een dagje te genieten aan de zee in eigen land, maar ook om te kunnen genieten van de privacy in de eigen tuin. Het tuinplezier wordt versterkt door de aanschaf van een luxe buitenkeuken. Heeft u daar wel eens aan gedacht?

Samen buiten genieten van een buitenkeuken

Lange tijd werd de buitenkeuken gezien als een overbodige luxe. Binnen kokkerellen en de lunch of het diner klaarmaken, was de norm. Maar toch gaat buiten koken ver in de geschiedenis terug. Denk maar eens aan het koken met een driepoot. Een flink vuurtje stoken, de pan erboven hangen en relatief simpele gerechten zoals goulash en soep smaken extra lekker. Ook de eenvoudige bbq, opgebouwd uit een stapel stenen en een metalen rekje, is een van de voorlopers van de buitenkeuken. Tegenwoordig heeft men het plezier van het buiten koken herontdekt en is er ruimte gekomen voor een meer luxe vorm.

Buitenkeuken voor een grote of kleine tuin

Een exclusieve buitenkeuken past zowel in een grote als in een kleine tuin. Het maakt werkelijk niet uit of u een patiotuin heeft in het centrum van een stad of dat u een woning bewoont met een royaal perceel en een zwembad plus een overkapping. De gezelligheid die buiten koken met zich mee brengt, komt tot zijn recht in elke tuin.

Een buitenkeuken kopen: waar let je op?

Het is belangrijk om te inventariseren wat uw persoonlijke voorkeuren zijn. Houdt u bijvoorbeeld erg van bbq’en of bakt u heel graag pizza’s? Of bent u meer het type dat van wokgerechten houdt en waarvoor een goede kookplaat belangrijk is? Een maatwerk buitenkeuken kunt u geheel naar eigen wens inrichten en vanzelfsprekend betekent dit dat u zelf mag bepalen welke voorzieningen er in de keuken moeten worden aangebracht. Dat kan van een Big Green Egg barbecue tot een authentieke pizza-oven. Of van een design gaspit tot een Indu+ kookplaat. Het is maar net waar u plezier aan beleeft.

Kleuren, materialen en extraatjes

Bij een luxe buitenkeuken hoort een mooie uitstraling. Bijvoorbeeld door een strakke afwerking en duurzame materialen. De keuken moet bestand zijn tegen een willekeur van weersinvloeden en jarenlang meegaan. Een deugdelijk materiaal zoals bijvoorbeeld een keramieken werkblad, is hier uitermate geschikt voor. Het is bovendien in ontzettend veel verschillende kleuren te koop, waardoor er altijd een kleur bij zit dit aansluit op uw wensen. Wat dat betreft valt er nog meer te kiezen. Ook het aluminium dat wordt toegepast, is in ontzettend veel kleuren te verkrijgen. Het is dus met recht een luxe buitenkeuken op maat te noemen! Dat wordt genieten!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207