De trapladder, onmisbaar in huis

Niet zo heel lang geleden viel mijn echtgenoot van het huishoudtrapje. Een stom ongelukje, je kent ze vast wel. Hij wilde iets in het bovenste kastje van onze gloednieuwe keuken zetten toen het trapje weggleed. Gelukkig kon hij zijn val breken en kwam hij met zijn armen op het aanrecht terecht. Hij kwam met de schrik vrij. Voor ons was dit in elk geval een goede reden om het oude trapje weg te gooien en meteen een nieuwe trapladder aan te schaffen. In dit blog kun je lezen hoe je de beste trap kiest.

Voor elk doel een trapladder

Bepaal het doel; waar ga je de trap voor gebruiken. Dat klinkt waarschijnlijk als een logische vraag, maar als je de zoektocht gestart bent, kom je er al snel achter dat er verschillende typen trappen Altrex ladders zijn die elk op een andere manier inzetbaar zijn. Om die reden noemen we hieronder een aantal zaken waar je op kunt letten:

juiste ladder is essentieel
  • De hoogte van de trap.

Vergis je niet; de hoogte heeft niet alleen invloed op hoe hoog je kunt klimmen. Het aantal treden bepaalt ook hoeveel ruimte de trap in de breedte nodig heeft om te staan, hoe steil de trap is, hoe zwaar deze is en hoeveel ruimte je nodig hebt om de trap op te bergen.

  • De functie van de ladder.

Waar je de trap voor wilt gebruiken, bepaalt mede welke je nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderwerk. Als je gaat schilderen, is het praktisch als je ruimte op de trap hebt om de verf neer te zetten. Een andere optie is om er een accessoire bij te kopen, bijvoorbeeld zodat je een verfbakje aan de trap kunt hangen.

  • Mobiliteit van jezelf.

Als je wel wat stevigheid kunt gebruiken, kies dan voor een trap die handige beugels heeft waar je jezelf aan vast kunt houden. Je hebt dan net dat beetje extra houvast waardoor je de kans om te vallen tot een minimum beperkt.

  • De mixed grill onder de trappen.

Mocht je het even niet meer weten en toch dringend om een trap verlegen zitten, ga dan voor de trap met meerdere standen. Zo hoef je niet te kiezen en kun je de trap op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je deze tegen een muur zetten, in een hoek, omvouwen en langer maken. Als dat geen goede oplossing is?

Algemene tips met betrekking tot het gebruiken van een trap

Als je eenmaal de juiste ladder gekozen hebt, is het onwaarschijnlijk dat je er ongelukken mee zult krijgen. Zeker als je op de volgende tips let:

  • Luister of je de ‘klik’ hoort. Dat betekent namelijk dat de onderdelen goed in elkaar zitten en de bevestiging op de juiste manier is gebeurd.
  • Zorg dat er niets op de treden ligt. Dit advies moet je ook voor de gewone trappen in huis ter harte nemen. Laat geen zaken slingeren op de treden. Zorg ervoor dat je niet kunt struikelen of ergens achter kunt blijven hangen.
  • Check de ondergrond en controleer of de ladder goed blijft staan als je enige druk geeft. Zo verzeker je jezelf ervan dat de trap niet wegglijdt.

Met deze tips zul je de juiste trap vinden en kun je lekker aan de slag met je klus in huis.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 211