Een nieuwe keuken: houd hier rekening mee

Is jouw Amsterdamse woning wel toe aan wat nieuws, in de vorm van een keuken? Een keuken is vaak het centrale punt van de woning en is daarom voor veel mensen belangrijk. Als je graag een nieuwe keuken wil, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zo kun je rekening houden met een aantal punten die we hieronder voor je opsommen.

1. Indeling

Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, is het eerst belangrijk om te kijken naar de indeling van de keuken. Kijk naar de ruimte en maak alvast een voorstelling hoe de keuken het beste tot zijn recht komt. Is dat een keuken met een eiland, of een keuken in een L- of U-vorm? Kijk daarnaast ook naar de plek van de apparatuur. Als je bijvoorbeeld de plek van het fornuis, de spoelbak, de afzuigkap en de stopcontacten van jouw huidige keuken wil verplaatsen, is dat ook belangrijk om rekening mee te houden. Al het draden- en leidingwerk moet dan waarschijnlijk verplaatst worden.

nieuwe keuken uitzoeken

2. Het verplaatsen van leidingen

Zoals net al werd benoemd, is het belangrijk dat je kijkt naar de indeling van jouw keuken en de apparatuur. De kans is namelijk groot dat je leidingen moet gaan verleggen. Je kunt hiervoor een loodgieter inschakelen, die bijvoorbeeld de waterleidingen voor je gaat aanleggen. Het is belangrijk om dit soort klussen door een professional te laten uitvoeren, aangezien je natuurlijk geen zin hebt in lekkages of verstoppingen in jouw gloednieuwe keuken.

Lees ook:
Bakken en koken maakt blij!

Een loodgieter zoeken is dus ook vaak een taak die je moet uitvoeren als je met de keuken bezig gaat. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare loodgieter bij jou in de buurt. Zo kun je als je bijvoorbeeld in Amsterdam-Zuid of De Pijp woont, op zoek gaan naar een loodgieter die ook in of rondom deze buurten is gevestigd. Zo kan de loodgieter snel bij jou langskomen. Maar, hoe vind je tussen al die Amsterdamse loodgieters de juiste? Het is belangrijk om te kijken naar reviews, certificering, betrouwbaarheid, uitvoerende werkzaamheden en natuurlijk de prijs. Houd ook rekening met de planning van de loodgieter en jouw planning: de loodgieter moet natuurlijk wel op het juiste moment komen, nog voordat de keuken wordt geleverd.

3. Tijd en budget

Naast de planning van de loodgieter, is het ook belangrijk om rekening te houden met de planning van de andere vakmannen. Denk bijvoorbeeld ook aan de stukadoor, schilder, elektricien en vraag wanneer zij bij jou thuis aan de slag kunnen. Dit moet natuurlijk allemaal nog gebeuren voordat de keuken wordt geleverd, want dan moet de ruimte spic en span zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om rekening te houden met het budget: zo komen er kosten bij kijken van bijvoorbeeld de keukenmontage, uren van de vakmannen en natuurlijk de kosten van de keuken zelf.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 30