De buitengewone voordelen van een tuinkamer

Door: Anita van Delft

Een huis met tuin staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Dat stukje buiten, hoe klein soms ook, verhoogt in veel opzichten het woonplezier. Het Hollandse klimaat maakt helaas dat ‘lekker buiten zitten’ maar een paar maanden per jaar mogelijk is. Een tuinkamer is de ideale oplossing om, ongeacht de weersomstandigheden, te kunnen genieten van het buitengevoel. Daarnaast zijn er nog meer pluspunten waardoor een dergelijke investering in je huis een heel goede beslissing kan zijn.

Het hele jaar door genieten van het buitenleven

Eén van de grootste voordelen van een tuinkamer is dat je het hele jaar door je verbonden kunt voelen met de natuur om je heen. Met goede isolatie en eventuele verwarming kun je elk seizoen optimaal genieten: knus in je tuinkamer zitten terwijl de regen op het dak tikt, genieten van een kleurrijke bloemenzee in de zomer of van een wondere, witte wereld in de winter.

Het hele jaar door genieten van het buitenleven

Extra leefruimte

Met een tuinkamer heb je er opeens vierkante meters bij die op veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden afhankelijk van je behoeftes en interesses: bijvoorbeeld als verlengstuk van je woonkamer, kantoor aan huis, of speelruimte voor de kinderen. Wil je een uitgebreid diner organiseren voor vrienden of familie dan kun je de tuinkamer omtoveren tot een gezellige eetruimte en met een overvloed aan planten verander je de extra kamer in een urban jungle.

Verhoging woningwaarde

Een stijlvolle, goed gebouwde aluminium tuinkamer zal dankzij de extra vierkante meters de waarde en aantrekkelijkheid van je woning verhogen, hoewel je waarschijnlijk nog niet aan verhuizen moet denken nu je net zo’n mooie extra leefruimte hebt. Wanneer je echter in de toekomst je woning te koop zet, zal deze tuinkamer toekomstige kopers zeker aanspreken met een hogere verkoopprijs en snellere verkoop als resultaat.

Rustmoment

Doordat de tuinkamer een afgezonderde ruimte is, kan dit een uitgelezen plek zijn om even te kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Hier kun je rustig een boek lezen, mediteren of gewoon weg mijmeren omringd door de rustgevende omgeving van de tuin. Zo’n moment voor jezelf in een prettige, comfortabele omgeving is een groot goed zeker in de huidige, snelle maatschappij waar duizend dingen je aandacht vragen.

luxe woning

Tuinkamer inrichten

Tot slot nog wat tips voor het inrichten van je tuinkamer. Je hebt geïnvesteerd in de bouw daarvan, bezuinig nu niet op de aankleding. Dit is niet de plek voor zomaar een tuinsetje of afdankertjes uit je huis. Denk na hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken en pas daar je inrichting op aan. Zet hier bijvoorbeeld een comfortabele bank neer of een riante eettafel. Een mooi vloerkleed zal hier ook niet misstaan, evenals sfeervolle verlichting. Zoals al eerder genoemd is dit ook de uitgelezen plek voor planten. Deze zijn niet alleen instant sfeermakers maar zullen ook het binnen/buiten gevoel verhogen.

Het is duidelijk dat een tuinkamer veel voordelen heeft of je nu op zoek bent naar extra leefruimte, in alle rust wilt genieten van je tuin of de waarde van je woning wilt verhogen. Een tuinkamer biedt dit allemaal en is een investering die op veel manieren je leven leuker en comfortabeler maakt.

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 15