De 3 voordelen werken in een kantoor aan huis

Sinds de corona zijn er meer en meer mensen voor zichzelf begonnen of hebben zij de opdracht gekregen vanuit huis te werken. Enigszins tegen de verwachting in blijkt dat veel mensen dit juist enorm prettig vinden. Het scheelt ze reistijd, je kunt werken in je kloffie en hebt altijd alles bij de hand. Natuurlijk is het wel zo prettig als je echt een fijne werkruimte hebt. Als je met de laptop aan tafel zit, dan kan je nog wel eens afgeleid worden. Een kantoor aan huis bouwen is hier een geschikte oplossing voor. In dit artikel geven we je 3 voordelen van werken in een kantoor aan huis.

  1. Aftrekbaar door verhuur

Er zitten zeker een aantal haken en ogen aan, maar het is mogelijk om een werkruimte aan huis te bouwen en deze aftrekbaar of verhuurbaar te maken. Dit scheelt je de nodige kosten aan belasting. Als het bij jou mogelijk is om bijvoorbeeld een extra kantoor te bouwen, dan kun je deze als het ware aan jezelf verhuren. Bedenk wel goed dat hier in enkele gevallen een vergunning voor nodig is. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar een bakkerij in de schuur beginnen. Dit gaat met name om het voorkomen van geluidsoverlast. Om dat soort redenen is een kantoor aan huis niet altijd mogelijk.

  1. Het gemak

Het grootste voordeel is toch wel het gemak wat hierbij komt kijken. Een kantoor aan huis zorgt ervoor dat je altijd dicht bij werk bent en dat je zo kunt overschakelen van je leven in huis naar de werksfeer in jouw kantoor. Op deze manier heb je altijd het idee dat je op werk bent, waardoor de kans groot is dat je jezelf hier goed kunt focussen. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld een krijsend kind thuis hebt zitten. En aangezien het kantoor toch grenst aan de woonkamer, hoef je waarschijnlijk niet eens helemaal netjes in pak te werken en kun je gewoon een net jasje met daaronder een trainingsbroek dragen.

  1. Kostenbesparing

Een laatste voordeel van een kantoorpand aan huis is het feit dat je minder geld kwijt bent aan bepaalde zaken. Zo heb je nooit kosten aan reistijd. Zeker als je werkt als zzp’er. Daarnaast kun je de tijd die je normaal kwijt bent aan een file of een trein met vertraging, gebruiken om efficiënt met werk bezig te zijn. Hierdoor gaan er geen uren verloren. En ja, het klinkt als een cliché, maar tijd is nu eenmaal geld. Door thuis te werken heb je bovendien juist weer meer tijd voor het gezin of om zelf lekker tot rust te komen.

thuiswerken

Een ideale oplossing

Je hebt in dit artikel 3 voordelen van een kantoorpand aan huis gelezen. Door dit op de juiste manier aan te pakken kan het je een hoop tijd, en zeker geld, schelen. Daarnaast maak je het jezelf alleen maar makkelijk. Door een extra ruimte te hebben, heb je ook niet het idee dat je thuis zit en snel afgeleid bent. Juist die extra, afgesloten ruimte, zorgt ervoor dat je volledig gefocust kunt zijn op je werk. Wat ons betreft dus de ideale oplossing. 

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99