Waarom kiezen voor houten openslaande garagedeuren?

Uit eigen ervaring weet ik dat een garage ideaal is. Makkelijk om je fiets veilig binnen te zetten of te gebruiken als extra opberg- of klusruimte. Opvallend is dat de garage steeds minder wordt gebruik om je auto er in te zetten.

Het belang van kwaliteit garagedeuren

Een garage is ideaal, maar om het maximale comfort uit je garage te halen dien je de juiste garagedeuren te hebben. Het hebben van een kwaliteit garagedeur draagt namelijk bij aan een fijn thuiskomen. Denk aan goede isolatie, zodat het in de garage een aangename temperatuur is. Ook is een goede beveiliging is belangrijk zodat je waardevolle spullen goed zijn beveiligd. Verder is de doorgang van een garagedeur breder dan de voordeur, waardoor je makkelijker naar binnen kan met bijvoorbeeld een kinderwagen of fiets.

De voordelen van openslaande garagedeuren

Wil je comfort en duurzaamheid dan zijn houten openslaande garagedeuren een uitstekende keuze. De voordelen van dit type garagedeur op een rijtje:

  1. De aantrekkingskracht van hout: Openslaande garagedeuren van hout voegen een klassiek en elegant element toe aan de uitstraling van een huis. Hout als materiaal straalt warmte en een natuurlijke schoonheid uit. Een voordeel van dit type garagedeur, is dat je elke RAL-kleur kan kiezen, zodat de deur past bij jouw huis en smaak.

Wanneer je gaat voor houten openslaande garagedeuren, is het belangrijk om voor een duurzaam type hout te gaan. Bij Ambassa zijn dit soort deuren gemaakt van hardhout. De kozijnen zijn gemaakt van Meranti hout en de panelen van Tricoya of Okoumé. Deze houtsoorten zijn perfect voor buiten, dit materiaal is duurzaam en weerbestendig.

  1. Gebruiksgemak van openslaande garagedeuren: Kies je voor openslaand, dan kies je voor gemak. Dit type garagedeur is praktisch vanwege het feit dat beide deuren open kunnen (het zijn openslaande deuren). Beide deuren zijn gemakkelijk te openen, waardoor je de garage supermakkelijk kan betreden zonder dat de ingang te smal is.

In tegenstelling tot kanteldeuren of sectionaaldeuren, die zwaar kunnen zijn, bieden openslaande deuren een eenvoudige en lichte bediening. Dit is ideaal als je gemakkelijk toegang wilt tot je garage, zonder het gedoe van een zware of elektrisch aangedreven deur. Ideaal als je bijvoorbeeld met de fiets naar binnen gaat. Dat is nog is thuiskomen!

Houten openslaande garagedeuren: comfort en stijl

Als je gaat voor nieuwe garagedeuren en je wilt kiezen voor optimaal gebruiksgemak in combinatie met een mooie uitstraling. Dan is de houten openslaande garagedeur voor jou de beste keuze. Met het hout dat in verschillende kleuren kan en met of zonder glas, pas je het uiterlijk van de deur aan naar jouw wensen.

De deuren zijn niet alleen mooi, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Met openslaande deuren die voorzien zijn van goede isolatie en top beveiligingskenmerken kom je nooit meer thuis in de kou of hitte. De temperatuur is altijd aangenaam en naar binnen of buiten gaan met een fiets, kinderwagen of andere zware/ grote spullen is dankzij de grote openslaande deuren geen gedoe meer. 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255