4 manieren om je garage optimaal te benutten

Tegenwoordig is een garage aan huis een luxe die niet voor iedereen is weggelegd. Heb je wel het geluk dat je deze extra ruimte bij je woning hebt maar heb je er niet echt een bestemming voor? We bespreken ter inspiratie vier manieren waarop je je garage optimaal kunt benutten.

Klussen aan de auto

Traditioneel is de garage natuurlijk een plek voor de auto. Maar je kunt natuurlijk meer doen dan er enkel je auto parkeren. Een garage biedt ook een mooie mogelijkheid om zelf aan je auto te sleutelen. Hier kun je bijvoorbeeld je motorolie verversen, of je winterbanden onder je auto zetten (en ze opslaan wanneer je ze niet gebruikt). Heeft je garage een smeerput, dan kun je zelfs onder je auto komen om eventuele kleine reparaties of controles uit te voeren. Ook kun je in garage proberen zelf kleine beschadigingen aan de lak van je auto te repareren, hoewel je voor een duurzaam resultaat en om eventuele verdere schade te voorkomen beter je auto polieren (ofwel polijsten) overlaat aan professionals.

Kantoor aan huis

thuiswerken

Ben je zzp’er? Dan kun je overwegen om je garage om te bouwen tot een kantoor aan huis. Vaak is een garage qua oppervlakte en hoogte een mooie ruimte om te transformeren tot een andere volwaardige extensie van je woning. Het mooie van een kantoor in je garage, is dat je kantoor dan ook beter geschikt is om mensen te ontvangen. In je woning staat minder professioneel en is ook niet voor iedereen wenselijk. Mocht je iemand in dienst nemen, dan biedt de ruimte in garage vaak ook wel de mogelijkheden voor een extra werkplek. Ook geeft het je een ruimte buiten het huis om naartoe te gaan om te werken, zodat je ook mentaal een scheiding kunt maken tussen werk en privé.

Gastenkamer met eigen sanitaire voorzieningen

Heb je een garage die ruim is en ruimte biedt waar je eigenlijk voor jezelf geen bestemming voor hebt? Dan kun je de mogelijkheden onderzoeken of je de garage kunt transformeren tot een gastenkamer met eigen sanitaire voorzieningen. Dan heb je namelijk ook de mogelijkheden om deze ruimte te verhuren, bijvoorbeeld via AirBnB. Zo kun je extra inkomsten genereren met een ruimte die losstaat van je huis en waar je verder zelf weinig aan gehad zou hebben. En het is natuurlijk ook mooie plek voor je eigen gasten die willen blijven overnachten. En uiteindelijk maak je je woning op deze manier ook levensloopbestendig, omdat je zelf in de toekomst dan op de begane grond kunt slapen en douchen.

Speelkamer voor de kinderen

Als je kinderen hebt, dan weet je wellicht ook wat het is om je huis vol speelgoed te hebben liggen en dagelijks achter je kinderen aan de boel te moeten opruimen. Daar heb je aanzienlijk minder last van als de kinderen een eigen speelkamer krijgen waar al hun speelgoed zich bevindt. Om van een garage een speelkamer te maken, is relatief weinig nodig. Je moet zorgen dat er verwarming is, dat er licht is en dat de ruimte geïsoleerd is. Verder heb je natuurlijk iets van vloerbedekking nodig en kunnen de muren wel een likje verf gebruiken. Maar dan heb je wel een prachtige ruimte voor de kinderen die het speelgoed uit de woonkamer houdt.

Het is zonde om de ruimte onbenut te laten, natuurlijk. Je kunt er zo veel mooie dingen mee doen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103