Upgrade je badkamer met deze tips!

Ben je op zich blij met je badkamer, heb je deze misschien zelfs wel pas geleden verbouwd, maar mist deze nog net de wauw-factor? Of sta je op het punt om je woning te koop te zetten en vallen de flessen kerastase conditioner, douchegels, lotions en andere verzorgingsproducten die in je badkamer rondslingeren opeens wel heel erg op? Dan is het misschien tijd om je badkamer te upgraden. Met een paar simpele, budgetvriendelijke aanpassingen, kun je je badkamer er met weinig moeite opeens een stuk luxer uit laten zien. En dat is niet alleen een fijner gezicht als je zelf onder de douche staat, maar ook gunstig voor de eventuele verkoopprijs. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de volgende tips om je badkamer een glow-up te geven!

Producten organizen

tandpasta en andere potjes in de badkkamer

In de badkamer maak je nou eenmaal gebruik van verschillende verzorgingsproducten. Of je nu alle nieuwe skincare, make-up en haarproducten van Beautyplaza hebt staan, of alleen simpele shampoo en tandpasta – aan potjes, flesjes en tubes ontkom je niet. Als je deze verspreid over de badkamer hebt staan, zorgen de verschillende plastic verpakkingen ervoor dat het er al snel rommelig uitziet. Als je wilt dat je badkamer er netter uitziet, is het opbergen van verzorgingsproducten een effectieve eerste stap.

Bewaar ze uit het zicht en kies bijvoorbeeld alleen de mooiste flessen uit om op de wastafel of in de douchehoek neer te zetten. Zet ook een zeepdispenser neer in de stijl van je badkamer, die je gewoon vanuit een  grootverpakking – die je netjes uit het zicht hebt staan – na kunt vullen. Hierdoor zal je badkamer er meteen al luxer uitzien.

Handdoeken

sfeer in de badkamer met frisgewassen handdoeken

Oude, versleten handdoeken in verschillende kleuren zijn funest voor de look en feel van je badkamer. Er is toch weinig dat zo’n luxe gevoel geeft als een dikke, frisgewassen handdoek van goede kwaliteit van de stapel pakken na het douchen? Gegarandeerd dat je je dag daarmee met een heel ander gevoel begint dan wanneer je je met een ruw, verwassen exemplaar staat af te drogen. Als er bij jou in de loop van de jaren ook een bonte verzameling van oude en hele oude handdoeken is ontstaan, is een mooie nieuwe handdoekenset waarschijnlijk een goede investering. Vergeet ook niet om ze mooi op te vouwen en een bijpassende badmat aan te schaffen, zodat je een uniform geheel creëert. Dit zal de uitstraling van je badkamer ook voor potentiële kopers direct naar een hoger niveau tillen.

Lees ook: Wat is de beste vloer voor in de badkamer?  

Decoratie

Veel mensen stoppen bij het ‘mooi maken’ van de badkamer bij het uitzoeken van mooie tegels en sanitair – en dat is zonde. Natuurlijk moet je badkamer in de eerste plaats praktisch zijn, maar door alleen al een enkel decoratiestuk toe te voegen, kun je al heel snel een chique hotelgevoel creëren. Zet bijvoorbeeld een grote vaas neer met (droog)bloemen, een luxe geurkaars of een mooie plant en je zult zien dat de ruimte er direct van opknapt. Nu heb je vast genoeg inspiratie om jouw badkamer een luxe mini-makeover te geven!

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie en ik doe al ruim 25 jaar marketing voor verschillende bedrijven. Veel van deze bedrijven opereerden op de huizenmarkt, dus ik heb altijd een verbinding gehad met Wonen. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 16