Wat is de beste vloer voor in de badkamer?  

Een badkamer inrichten is een hele andere zaak, dan andere ruimtes in huis inrichten. Het krijgt natuurlijk veel meer te verduren. Uiteraard water en een heel vochtig klimaat. Daarmee is het goed om de producten te kiezen die passen bij het gebruik van de badkamer, een houten vloer in de badkamer is in veel gevallen dan ook geen aanrader. Daarom is het goed om te kiezen voor een alternatief. Dat dit alleen tegels zijn is vandaag de dag niet meer waar, er zijn meer opties. Daarom hier wat opties waarmee jij de vloer op kan in de badkamer. 

Soorten tegels 

Om toch maar te beginnen met de meest gangbare vloer voor de badkamer, en dat zijn tegels. Nu heb je tegenwoordig waanzinnig veel soorten tegels, van natuursteen tot marmer. Ook de grote tegels zijn ontzettend aan te raden, deze zijn niet alleen heel stijlvol maar ook eenvoudig om schoon te houden. Je hebt immers niet het probleem dat vuil en viezigheid in de naden blijft zitten. Ook zijn tegels perfect om te combineren met vloerverwarming, iets wat in een badkamer nóg meer dan in andere ruimtes ontzettend fijn is. Zeker in de koude wintermaanden. Kies wel tegels die niet snel glad worden!

badkamer vloertegels

Als gegoten 

De gietvloer, ook wel betonvloer genoemd, zien we steeds meer in woon- en eetkamers terugkomen. Het heeft een zeer stoere look, en is ook nog eens heel praktisch. Deze vloer is dan ook zeer geschikt in de badkamer. Hij is praktisch, stijlvol en gaat jaren mee. Ook deze vloer kun je lekker verwarmen door middel van vloerverwarming. Kortom, een gietvloer is de vloer die alles in zich heeft voor de badkamer. 

Tip: Op Pinterest vind je nog meer inspiratie voor badkamervloeren

Ecovriendelijk kurk of vinyl

Dan nog wat vloer opties die minder bekend zijn, maar wel geschikt kunnen zijn. Dat zijn namelijk ecovriendelijk kurk en vinyl. Beide zijn zeer verrassend qua look en ook nog eens zeer duurzaam. Qua kosten zal het je reuze meevallen, ondanks dat het wel vele jaren meegaat. Door de eigentijdse uitstraling zijn deze vloeren zeer geschikt voor in de badkamer, van klein tot groot. Ook zijn ze goed bestand tegen water en andere invloeden, een vloer die je zeker kunt overwegen voor in jouw natte ruimte! 

Ecovriendelijk

Maar… Wat is eigenlijk de beste vloer voor in de woonkamer? 

Kortom; in de badkamer zijn meer vloeren mogelijk dan dat jij in eerste instantie wellicht voor mogelijk achtte. Van de welbekende tegels in de badkamer tot ecovriendelijk kurk en vinyl, het kan allemaal. Voor ieder budget is er wel een mogelijkheid maar kijk wel altijd goed of de vloer daadwerkelijk in de badkamer kan, alleen dan weet je zeker dat je er jaren plezier van hebt.  

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35