Is een royale en luxe badkamer waardevermeerderend voor je huis?

Het antwoord op deze vraag is niet zo moeilijk: ‘ja, natuurlijk wordt een huis meer waard met een grote, mooie badkamer’.  Maar hoe luxe moet het dan zijn om echt te spreken over een BadkamerXXL? In dit artikel bespreken we 5 tips die van jouw badkamer een echte welnessruimte maken. Lees je mee?

Tip 1: Kies voor een vrijstaand of halfvrijstaand bad

Hoe meer vloeroppervlak je laat zien, hoe groter een ruimte lijkt. Die basisregel geldt niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor alle andere kamers in je huis. Inclusief de badkamer dus. Met vrijstaande baden en halfvrijstaande baden is dit goed te realiseren. Het geeft een instant gevoel van ruimte.

Tip 2: De inloopdouche

Als je geen plek hebt voor een bad of je helemaal niet van badderen houdt, kies dan voor een inloopdouche. Een douchecabine kan natuurlijk ook, maar dat is anno 2022 niet echt hip meer. Bovendien loopt bij een inloopdouche de vloer visueel door en zoals in tip 1 benoemd, lijkt de ruimte daardoor groter.

Tip 3: Kies voor een dubbele vaste wastafel

Tip nummer 3 is ook aan te raden als de badkamer niet zo groot is. Laat ik dat even toelichten aan de hand van een voorbeeld: als er aan een eettafel 6 stoelen staan, stellen onze hersenen vast dat de ruimte wel groot móet zijn omdat er 6 stoelen passen. In een badkamer werkt dat net zo. Als er 2 wastafels zijn, registreren onze hersenen dat er meer dan voldoende plaats is. Er is veel keuze op het gebied van sanitaire inrichting en je kunt dan ook voor de kleinere badkamer prima formaten vinden die prettig zijn in gebruik.

Tip 4: De ladder met de handdoek

badkamerradiator

Sfeer creëren in een badkamer kan op verschillende manieren. Als je er ruimte voor hebt, is een houten trap voor bijvoorbeeld de handdoek een eigentijdse oplossing. Ook een luxe uitziend zeeppompje of shampoofles draagt al bij aan de uitstraling van de badkamer. Net als kaarsjes in de vensterbank. Eigenlijk is de belangrijkste tip als het gaat om styling: ruim op en hou de badkamer netjes. Daardoor ontstaat de rustige sfeer die juist in de badkamer van belang is om te ontspannen.

Tip 5: Kalk is niet je vriend in de badkamer

Een badkamer kan nog zo ruim en luxe zijn, als je overal kalk ziet, trekt dat de aandacht en voelt de ruimte niet schoon en comfortabel. Schoonmaken en opruimen zijn niet de meest leuke activiteiten om te ondernemen, maar als je het met regelmaat doet, kost het minder tijd om het bij te houden. Het gebruiken van het goedkope middel schoonmaakazijn en het nadrogen met een handdoek, zijn tips die in dit rijtje thuishoren. Zet bovendien een lekker muziekje op en dans mee en je hebt zomaar een workout te pakken! Kun je daarna onder die mooie douche 😊

De tips in dit blog zijn divers. Maar dat zijn alle huizen ook! In welk huis je ook woont, een rijtjeswoning van 2,5 ton of een vrijstaande woning van boven de 1,5 miljoen euro…. Elke badkamer kan een mini welness ruimte zijn als het er gezellig uitziet. En vaak hoeft dat dus helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je je houdt aan de 5 basisregels zoals we hierboven besproken hebben. 

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 197