Een nieuwe woning inrichten: zo doe je dat!

Eindelijk krijg je binnenkort de sleutels in handen van jouw nieuwe woning. Best wel spannend. Er komt veel bij kijken. Bovendien moet er waarschijnlijk nog veel gebeuren om hier echt een eigen plekje van te maken. Belangrijk is dat de inrichting aan alle wensen voldoet. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe moet je een nieuwe woning inrichten? Waar let je op? In dit artikel geven we enkele handige tips om hierbij te helpen. 

Koop je meubels bij dezelfde leverancier 

Waarschijnlijk moeten er een heleboel nieuwe meubels en accessoires aangeschaft worden. Het kan dan best lastig zijn om alle zaken goed te regelen en ook het overzicht te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de levertijd en het verrichten van betalingen. Daarom is het slim om – indien mogelijk – de grootste meubels zoveel mogelijk bij dezelfde leverancier te kopen. Denk bijvoorbeeld aan handige sites zoals OTTO. Hier beschikken ze over werkelijk alles om jouw woning in te richten. Als je de meeste meubels bij dezelfde aanbieder koopt, scheelt dat een hoop extra werk en behoud je makkelijker het overzicht. 

Houd ook de kringloop goed in de gaten 

Heb je slechts een beperkt budget en wil je liever niet teveel uitgeven aan de inrichting van je nieuwe woning? Dan is het ook slim om de kringloop goed in de gaten te houden. Regelmatig worden er absolute pareltjes geleverd. Het is wel belangrijk om door sommige meubels heen te kijken. Soms lijkt een meubelstuk wel erg oud en afgeleefd, maar kan je deze al een geheel nieuwe uitstraling geven door hem simpelweg even op te schuren en een likje verf te geven. Zeker de moeite waard om hier dus wat extra op te letten en ook anderen uit je omgeving te vragen om hun ogen open te houden. 

Houd ook de kringloop goed in de gaten 

Weet wat je nodig hebt 

Bij een nieuwe woning is het wel heel verleidelijk om impulsaankopen te doen. Bovendien is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Hierdoor worden regelmatig aankopen gedaan die achteraf niet noodzakelijk waren. Daarom is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat echt nodig is. Welke ruimtes wil je inrichten? Welke meubels heb je al of wil je hergebruiken? Maak vervolgens per ruimte een lijstje met de spullen die nog gekocht moeten worden. Als je deze bij de hand houdt tijdens het shoppen, weet je zeker dat je geen onnodige spullen aanschaft.

Ga je opnieuw je huis inrichten? Vergeet dan niet de badkamer. Wist je dat er tegenwoordig een enorme keuze is aan badkamervloeren. Je hoeft niet meer per se voor de standaard tegel te kiezen. Wat denk van kurk op de vloer? Lees verder: Wat is de beste vloer voor in de badkamer?

Maak een moodboard 

inrichting van jouw woning

Zie je door de bomen het bos niet meer? En word je volkomen overweldigd door het enorme aanbod aan meubels en verschillende trends en stijlen? Dan is het goed om eerst inzicht te krijgen in je eigen smaak. Breng je eigen wensen en stijl in kaart door een moodboard te creëren. Dit kan ouderwets door plaatjes uit tijdschriften te knippen en deze op een groot vel papier te plakken, maar je kunt het ook via handige apps als Pinterest digitaal doen. Zo ontdek je welke stijl jou het meest aanspreekt en is het gemakkelijker om het interieur samen te stellen. 

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie en ik doe al ruim 25 jaar marketing voor verschillende bedrijven. Veel van deze bedrijven opereerden op de huizenmarkt, dus ik heb altijd een verbinding gehad met Wonen. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 10