Wat is de beste vloer voor in de woonkamer? 

Maak de vloer vrij voor dé beste keuze in vloeren van dit moment! Althans, was het maar zo eenvoudig, dé beste keuze qua vloeren bestaat echter niet. Vloeren zijn er tegenwoordig echt in alle soorten, maten en kwaliteiten. Om over de onderlinge prijsverschillen nog maar niet te spreken. Toch is het een zeer fundamentele keuze wat betreft de inrichting van je huis. Niet alleen de kleur van de vloer, maar ook het materiaal zijn allesbepalend voor de look. Met welke overwegingen en opties je zeker rekening moet houden? Lees snel verder. 

Wat was er al? 

De traditionele vloeren die we al jaren zien, die zijn er eigenlijk nog steeds. Het mooie aan dit onderwerp is dat er wel nieuwe varianten bijkomen, maar eigenlijk geen opties verdwijnen. We kunnen ons van vroeger allemaal nog wel het traditionele tapijt herinneren, al dan niet in de tegel vorm. Deze laatste waren lekker praktisch qua leggen, en ook met vervanging waren er zo een paar omgeruild. Ook parket gaat al decennialang mee. De eerste en meest pure opties zijn niet ontzettend gebruiksvriendelijk, want doordat het zo’n natuurproduct is zijn ze ook zeer vatbaar voor de dynamieken die ontstaan vanuit het weer. Zo bolt een houten vloer op bij vochtig weer, en bij droogte zullen er naden ontstaan.  

Wat is nieuw? 

PVC vloer voor in de woonkamer

Echt nieuw kunnen we het niet meer noemen, maar laminaat, vinyl en vooral de PVC vloer hebben de afgelopen jaren een behoorlijke opkomst gekend. Ze zijn praktisch, onderhoudsvriendelijk én voordelig. Natuurlijk zijn hierbinnen ook weer allerlei verschillende prijscategorieën, maar over het algemeen is het goedkoper dan gewoon parket. Dit komt omdat het vaak een combinatie van verschillende producten is. Een hard houten bovenvloer in combinatie met een ander materiaal bovenvloer. Het heeft dezelfde uitstraling, maar wel meer comfort en gebruiksgemak. En dan nog de meest recente trend die we overal terugzien; en dat is de zogenoemde giet vloer. Deze is ook zeer stijlvol, en het is misschien wel de meest gebruiksvriendelijke optie van ze allemaal. Het heeft een stoere, industriële uitstraling, maar met de juiste styling en toevoeging past hij ook bij de warmere interieurtrends.  

Welke keuze? 

de beste vloer kiezen is nog niet zo eenvoudig

Welke keuze je uiteindelijk moet maken op het gebied van vloeren is niet met zekerheid te zeggen. Er spelen vele facetten een rol, niet alleen de uitstraling en stijl maar ook de kleur en die je verwacht van een vloer. Wanneer jij een jong gezin hebt of huisdieren dan is het hebben van tapijt niet altijd de meest logische keuze. Dit kan ervoor zorgen dat er snel vlekken ontstaan, en dit is het laatste wat je wilt. Warm tapijt is daarentegen in bijvoorbeeld een slaapkamer weer een heel goed idee. Dit zorgt ervoor dat je altijd warme voetjes hebt wanneer je uit bed stapt, ook op de grijze en minder warme dagen.  

Heb je de lentekriebels?
Lees dat het artikel van Vincent Mossel:
Lentekriebels in huis: Verfrissende interieurideeën voor de lente

Kortom, de beste vloer kiezen is nog niet zo eenvoudig. Er hangt nogal wat samen met de ideale keuze. Ook het budget en het gebruiksgemak kunnen van groot belang zijn. Kijk daarom altijd goed wat aansluit op jouw behoeften en ga voor die vloer. Maar weet dat de opties nog nooit zo veelzijdig waren als vandaag de dag! 

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35